Els jugadors de bàsquet dels Golden State Warriors Stephen Curry i Klay Thompson s'han unit aquesta matinada a una de les protestes que demanen justícia després de l'assassinat de l'afroamericà George Floyd a mans de la policia de Minneapolis, als EUA.

Les dues estrelles de l'equip de l'NBA han participat juntament amb altres companys en una marxa a Oakland, ciutat amb una gran presència d'afroamericans a l'àrea de la Badia de San Francisco i on els Warriors tenien el seu estadi fins fa poc.

"No importa el color de pell, quants diners tens o la teva educació, no importa. Tots som éssers humans", ha dit a l'inici de la marxa el també jugador dels Warriors i organitzador de la trobada, Juan Toscano Anderson.

klay thompson protesta oakland floyd efe

EFE

Oakland, un dels municipis més deprimits econòmicament i amb major percentatge de població negra de l'àrea de San Francisco, ha estat l'escenari de la major part de les marxes a la zona durant els últims dies i també és on s'han produït més aldarulls amb la policia.

El fiscal general de l'estat de Minnesota, Keith Ellison, va endurir aquest dimecres els càrrecs contra Derek Chauvin, el policia que va ser gravat assassinant Floyd situant el seu genoll al coll de la víctima. Ell i els tres agents presents a l'escena han estat expulsats.