L'agent blanc de policia Derek Chauvin ha estat detingut i acusat d'assassinat en tercer grau i homicidi imprudent aquest divendres per la seva presumpta responsabilitat en la mort de George Floyd, un jove afroamericà, a qui va aixafar el coll quan l'arrestava per, suposadament, haver utilitzat un bitllet fals de 20 dòlars dilluns passat a Minneapolis, fet que ha desencadenat una onada de protestes al país.

El comissionat de Seguretat Pública de Minnesota, John Harrington, citat per mitjans locals, ha anunciat que Chauvin ha estat arrestat pel seu presumpte paper en la mort de Floyd.

Harrington també ha afegit que no s'havia detingut abans a Chavin perquè volien esperar a esvair els "dubtes raonables" sobre la seva presumpta responsabilitat en els fets. "Només podem presentar càrrecs per un cas quan tenim suficients proves admissibles per a provar un cas més enllà del dubte raonable", va subratllar el fiscal, que tampoc ha descartat la imputació d'altres policies en el cas.

Chauvin és un dels quatre agents que han estat acomiadats del cos de policia de Mineapolis pel seu suposat paper en la defunció de Floyd.

Segons la legislació de l'estat de Minesota, l'assassinat en tercer grau és aquell que causa la mort de la persona de manera no intencionada a través d'un acte eminentment perillós i pot implicar una pena de presó de no més de 25 anys.