El Girona ha rescatat un punt en un penal al minut 100 de partit (1-1) en un partit on no mereixia perdre contra un Cadis que s'havia avançat en la primera jugada de la segona part. Els gironins, entossudits i decidits a no perdre contra un rival directe a la Lliga Santander, han trobat la recompensa a una segona part on, fins i tot, havien vist com els anul·laven dos gols.

Poques ocasions, però una de molt clara pel Cadis abans del descans

En una primera part amb més por que futbol ofensiu, ha fet falta esperar en els últims minuts abans del descans perquè arribessin les primeres ocasions amb perill. Abans, només el Taty Castellanos, amb desmarcades a l'esquena de la defensa, havia amenaçat la tranquil·litat del porter Ledesma, i en una d'aquestes, al minut 35, haurien pogut marcar els gironins. L'argentí ha posat una passada tensa dins l'àrea per l'arribada des de segona línia d'Arnau Martínez, però el xut del futbolista premianenc ha impactat a la cara d'el 'Pacha' Espino, que ha evitat l'1-0.

Ivan Alejo Miguel Gutiérrez Girona Cádiz / Foto: EFE
Iván Alejo encara a Miguel Gutiérrez, un dels duels més repetits del Girona-Cadis / Foto: EFE

A l'àrea contrària, i en gairebé la jugada posterior, ha estat Juan Carlos qui ha impedit, en aquest cas, el 0-1. En una passada llarga, el defensa Javi Hernández no ha mesurat bé i ha deixat sol Sobrino davant del porter, que en una doble aturada ha mantingut el partit sense gols fins al començament de la segona part. Perquè, si aquesta doble intervenció providencial podia servir de redempció per a Juan Carlos, protagonista involuntari de la derrota al camp de l'Atlètic de Madrid de la setmana anterior, pocs minuts després ha tornat a quedar assenyalat.

Juan Carlos, de salvador a assenyalat en el 0-1

Pràcticament en la primera jugada després del descans ha arribat el gol d'Álex Fernández, amb la col·laboració inestimable del porter gironí. El xut del capità del Cadis, després que Negredo posés la pilota a l'àrea petita, ha sortit mossegat i amb un bot estrany ha sorprés Juan Carlos, que ha desviat lleugerament la pilota però ha acabat a dins.

celebracion gol Cadiz Montilivi Girona / Foto: EFE
Álex Fernández celebra el 0-1 / Foto: EFE

El cop ha esperonat un Girona que ha atacat amb molta més convicció, i el talentós Rodrigo Riquelme ha avisat amb un xut llunyà, abans del canvi que ha canviat la cara dels blanc-i-vermells. L'entrada d'Stuani, un davanter, per Javi Hernández, un dels tres centrals, ha variat el dibuix a un 4-4-2 que ha derivat en amenaces constants per a la defensa del Cadis. Stuani ha començat a intimidar en el joc aeri, però els andalusos també avisaven amb la velocitat de jugadors com Iván Alejo o Rubén Sobrino.

Dos gols anul·lats a un Girona que mereixia més

El davanter uruguaià ha rematat de cap dues vegades, en el 52 i el 58, primer a fora i després a les mans de Ledesma, però el Girona ja estava instal·lat totalment en camp contrari. El mateix Stuani, i també de cap, ha provat d'assistir un Taty Castellanos que, amb una tisora acrobàtica, s'ha trobat amb el travesser. El Girona insistia i persistia, i de fet el marcador ha reflectit l'1-1 durant uns segons gràcies a l'autogol de Juan Cala. Però l'àrbitre, De Burgos Bengoetxea, ha interpretat que hi havia una falta per una lleugera estirada de samarreta del Taty Castellanos i que era suficient per invalidar l'empat.

Aleix Garcia Rubén Alcaraz Girona Cádiz / Foto: EFE
Aleix Garcia ha tingut una de les ocasions més clares del Girona / Foto: EFE

Era el minut 73 i encara quedava temps per evitar la derrota, però semblava impossible que cap de les ocasions acabés en gol. L'ha tinguda Aleix Garcia amb un xut ras amb l'esquerra al 79, abans que el partit es trenqués del tot. En aquest context, amb els laterals del Girona bombardejant l'àrea, Stuani tampoc ha pogut dirigir cap dels seus intents al fons de la porteria. No només això, sinó que en el 89, el Taty Castellanos ha marcat, però ho ha fet en fora de joc, significant així el segon gol anul·lat pels de Míchel.

Quan tot semblava indicar que els catalans perdrien el seu quart partit de forma consecutiva, la insistència ha tingut premi, i en el minut 98, i després que Ledesma evités el gol, el seu rebot l'ha rematat Manu Vallejo, format al planter del Cadis,que ha estat obra d'un penal clar del 'Pacha' Espino. Passat el minut 100, després de la revisió al VAR. Stuani ha perforat el mur groc del Cadis i Montilivi ha celebrat un punt que ha de servir per aixecar el vol a Primera.