El Girona ha donat una demostració de superioritat davant l'Elx (1-2) i, tot i començar per sota en el marcador després del gol de Pol Lirola, les dianes d'Iván Martín i el Taty Castellanos han fet justícia. Els de Míchel, amb dues victòries seguides, viuran l'aturada pel Mundial amb la satisfacció d'encadenar quatre jornades sense perdre a la Lliga Santander.

Inici animat amb ocasions i gol de Pol Lirola

El primer partit de l'última jornada abans del Mundial ha començat amb un ritme trepidant. Un equip, el local, enfonsat i sense un entrenador fix, amb el director esportiu Sergio Mantecón ocupant la banqueta, i un altre, els catalans, en bona dinàmica després de sumar un gran triomf contra l'Athletic Club i empatar al Santiago Bernabéu, han regalat un inici amb un futbol eminentment ofensiu. Perquè abans dels primers 10 minuts tots dos haurien pogut marcar. La primera ha estat pels alacantins, amb un xut d'Álex Collado que ha fregat el pal (4').

Pol Lirola celebra gol Elche Girona / Foto: EFE
Pol Lirola celebra el gol de l'Elx / Foto: EFE

La reacció gironina ha vingut del cap d'Oriol Romeu (9'), que ha obligat el barceloní Edgar Badia a demostrar perquè és el porter amb més aturades de tota Europa. L'Elx havia avisat una vegada, i a la segona ja no ha perdonat un altre dels catalans del partit, el lateral Pol Lirola, que s'ha trobat amb la pilota dins l'àrea i l'ha creuat lluny de l'abast de Gazzaniga. L'Elx, únic equip sense victòries dels 20 de la Lliga Santander, ha vist l'oportunitat de matar el Girona i en la jugada gairebé posterior, una rematada de cap de Pere Milla ha impactat amb el travesser, abans de la resposta gironina d'una forma gairebé idèntica, amb un xut d'Aleix Garcia que també s'ha trobat amb la fusta.

Iván Martín allarga el seu idil·li amb el gol

El Girona demostrava ser un equip amb recursos per empatar, i ho ha fet de cap mitjançant Oriol Romeu, que s'ha imposat en un córner per superar Edgar Badia. No obstant, de forma incomprensible, l'àrbitre ha assenyalat falta en atac i el VAR no li ha fet veure el seu error. Però ni l'àrbitre ni el VAR han pogut evitar que al minut 39, Iván Martín demostrés que està en estat de gràcia. El jugador cedit pel Vila-real ha hagut d'entrar als primers minuts per la lesió de Yangel Herrera, i com ja va fer la setmana passada, ha aprofitat la primera oportunitat per veure porteria i enviar el partit amb empat al descans.

Iván Martín celebra gol Girona / Foto: EFE
Iván Martín, l'autor de l'1-1 / Foto: EFE

A la segona meitat, la superioritat gironina s'ha fet encara més evident, i tot feia indicar que tard o d'hora arribaria el segon gol i la remuntada. La primera, i molt clara, l'ha protagonitzat Valery, en una rematada de primeres que ha sortit alta. El Girona ha buscat els tres punts amb insistència, i més ocasions, en aquest cas del Taty Castellanos i d'un omnipresent Oriol Romeu seguien sense entrar.

El Taty Castellanos culmina la remuntada gironina

Però la persistència ha acabat tenint premi, i en un dels moltíssims errors de la defensa il·licitana, Arnau ha guanyat línia de fons i ha posat una passada tensa i perfecta perquè Taty Castellanos es retrobés amb el gol després de set jornades. Amb la remuntada culminada i l'Elx en estat crític, calia buscar el tercer, i Míchel ha fet entrar Stuani i Riquelme per matar-ho del tot. Les ocasions eren constants, però primer (74') el travesser ha escopit el xut d'Oriol Romeu, després una jugada embolicada no l'ha pogut convertir en gol Stuani.

Taty Castellanos Arnau Martínez Girona / Foto: EFE
Arnau i el Taty celebren el segon gol / Foto: EFE

Al mateix davanter uruguaià li han anul·lat un gol per un fora de joc clar, i en els últims minuts, l'Elx ha buscat l'empat a la desesperada, però els gironins, amb més patiments del que mereixien, han aconseguit segellar el triomf que farà que puguin gaudir del Mundial en una zona relativament còmoda a la zona mitja de la classificació després de sumar dues victòries seguides.