Sembla confirmar-se, un cop més, que Álex Collado no aconseguirà fer-se un lloc a la primera plantilla del Barça. Amb Xavi Hernández, després de tenir un protagonisme més que reduït en la gira pels Estats Units, es va veure clar que hauria de marxar i, finalment, l'extrem sabadellenc jugarà cedit a l'Elx fins al 30 de juny de 2023. Així ho ha anunciat al FC Barcelona, que explica en el seu comunicat que l'acord no inclou cap opció de compra per part de l'equip alacantí.

Cedit fins a 2023, quan acaba el seu contracte amb el Barça

Així doncs, quan finalitzi la temporada 2022/23, el sabadellenc tornarà, a priori, a la disciplina barcelonista, però podria no haver-ho de fer. Perquè, tot i que s'havia parlat en els últims mesos que podria allargar la seva vinculació contractual fins al 2024, el contracte de Collado amb el Barça expira el 2023, y si durant la temporada no s'anuncia una renovació, Collado, un cop acabi la seva cessió a Elx, serà agent lliure.

Aquesta serà la seva segona oportunitat real de mostrar-se a Primera Divisió. Perquè tot i que ha jugat amb el primer equip blaugrana, només acumula dos partits oficials, i només 89 minuts. La seva primera experiència real va ser la temporada passada, quan va jugar a partir del gener amb el Granada, on va participar en un total de 17 partits, marcant dos gols que van ser del tot insuficients perquè l'equip andalús aconseguís la permanència a la Lliga Santander. Ara, amb l'Elx, tindrà una missió idèntica.

Álex Collado FC Barcelona / Twitter / @acollado_
Álex Collado torna a marxar del FC Barcelona / Foto: @acollado_

Connexió vallesana a la banda dreta del Martínez Valero

Perquè l'objectiu de l'equip que dirigeix Francisco Rodríguez no és cap altra que salvar-se, i confien que Collado els doni una creativitat de la qual no en van sobrats. A l'equip il·licità es retrobarà amb Gerard Gumbau, també ex del Barça, que és una peça important a la sala de màquines, però el que pot ser interessant és la connexió per banda dreta amb un altre futbolista vallesà.

Perquè una de les incorporacions més interessants de l'Elx és la del lateral Pol Lirola. Natural de Mollet del Vallès i format al futbol base de l'Espanyol, després de jugar en diversos equips italians i fer-ho l'última temporada i mig al Marsella francès, arriba, també cedit, a l'equip alacantí. La banda dreta pot ser una de les raons que duguin l'equip del Martínez Valero a la permanència, i per Collado, pot ser una bona oportunitat de trobar un lloc on establir-se a l'elit. De moment, l'acord és per una cessió, i el Barça encara li ha de pagar el 50% del seu sou, perquè l'Elx no pot fer front a la integritat del seu salari, i ha hagut de lluitar contra clubs com Girona o Olympiacos, que també s'havien interessat en els seus serveis.