El Barça ha fet bons els pronòstics contra el Girona a les semifinals de la Lliga Catalana (88-77) i ha accedit a una final que ha perdut en les últimes dues temporades. Els gironins s'han resistit fins que en l'últim quart els blaugrana no han donat opció a una remuntada que ha estat a prop de produir-se a mitjans del tercer quart.

El Barça respon al parcial inicial del Girona

Després que el Joventut de Badalona aconseguís el seu bitllet per a la final de la Lliga Catalana al desfer-se amb remuntada inclosa del Manresa, Barça i Girona han agafat el seu relleu per donar als assistents al pavelló tarragoní la segona dosi de bàsquet d'alt nivell de la jornada. Els blaugrana, amb el cartell de favorits penjat al coll, s'han vist emparellats amb un Girona que encara arrossega l'eufòria de l'ascens i amb un Marc Gasol com a cara visible del projecte.

Els gironins, sota la batuta d'Aíto García Reneses a la banqueta, han començat el partit amb una forta embranzida que els ha dut a liderar ràpidament amb un parcial de 2-9 que ha servit a mode de despertador pels blaugrana. A base de talent i de triples (de Satoransky, Óscar Da Silva i Laprovittola) els culers han cimentat un parcial de 12-0 per capgirar la dinàmica i començar a prendre el timó del partit i del marcador. El Girona es negava a deixar-se dominar i ha aguantat les envestides, però un tap i esmaixada final d'un dels nous, Mike Tobey ha finiquitat el quart amb color blaugrana (22-16).

El segon període ha començat amb els primers punts de Marc Gasol, que ha rebut la ràpida resposta d'un Jokubaitis que havia fet cinc assistències en el primer quart i que ha començat el segon amb un 2+1. Tot i que els atacs del Barça eren més fluïts, amb un Satoransky liderant l'ofensiva culer i generant les primeres connexions txeques amb Vesely, els gironins no permetien que la distància augmentés en excés, i el resultat al descans (45-37) ho deixava tot obert de cara al segon temps.

L'encert exterior, clau per la classificació blaugrana per a la final

Una segona part que ha començat amb un altre parcial pel Girona, en aquest cas de 0-8 que ha eixugat la renda barcelonista i, amb empat al marcador, ha obligat Jasikevicius a demanar el seu primer temps mort del partit. Just després, intercanvi de triples de Kalinic pel Barça i de Pol Figueras pel Girona mantenia la màxima igualtat. El Barça ha tornat a confiar en l'encert exterior, personalitzat en Abrines, Jokubaitis i un Mike Tobey crescut per tornar a marxar lleugerament (66-59) per encarar els últims 10 minuts amb la possibilitat de matar l'eliminatòria.

El Barça ha demostrat ser un equip més madur i ha fet valer la seva condició de favorit i el fons d'armari per marxar fins als 15 punts (76-61), en la màxima diferència en tot el partit. Una diferència que ha acabat de difuminar les esperances gironines de donar la sorpresa contra un Barça que intentarà guanyar una Lliga Catalana que se li ha escapat en les últimes dues finals. Al seu davant hi tindrà una Penya que li va donar guerra en els play-off de la Lliga ACB i que buscarà aixecar un trofeu que no guanya des de l'any 2008, quan ja van superar els blaugrana, el seu rival d'aquest dimecres a partir de les 21:00h, també a Tarragona.