Després de quedar-se a les portes d'ascendir a la Segona Divisió, el Cornellà ha entrat aquesta tarda a la història del futbol estatal en eliminar de la Copa del Rei un dels grans favorits, l'Atlètic de Madrid, que fins ara lidera amb puny de ferro la Lliga. I el conjunt de Guillermo Fernández ho ha aconseguit amb tot el mereixement, ja que ha aconseguit que l'equip de Diego Pablo Simeone no disparés ni una sola vegada entre els tres pals.

7fa265502343161f934d4417b207ae27a2d0ba76

Joao Félix ha estat desaparegut i ha estat substituït per Simeone / EFE

El primer temps ha estat clarament d'un Cornellà atrevit que li ha perdut el respecte a l'Atlètic de Madrid. De fet, l'1-0 amb el qual s'ha arribat al descans ha estat la millor notícia per als matalassers. El gol per a la història ha arribat aviat, en el minut 7, quan Adrián Jiménez ha rematat de volea una falta executada per Agus Medina. Tot seguit, i després de la lesió de José María Giménez, Saúl ha enviat la pilota al travesser, en la que ha estat la millor ocasió de l'Atlètic de Madrid en tot el partit.

I abans del descans el Cornellá ha tingut dues grans ocasions més per marcar el segon, però Miguel San Román, el porter elegit per Simeone, ho ha pogut evitar.

L'Atlètic es queda amb 10 i el Cornellà resisteix

Després del descans, el Cornellà ha baixat el ritme, fruit de l'esforç realitzat al primer temps, però quan semblava que l'empat de l'Atlètic era qüestió de temps, ha arribat l'expulsió de Ricard Sánchez, en veure la segona groga per una acció de joc perillós.

e278c67dd0955b8a38b9424ae706e65960820b2d

Moment en el qual Ricard Sánchez és expulsat / EFE

L'expulsió ha tornat a donar ales al Cornellà, que veient-se en igualtat de condicions ha revifat, fins a aconseguir desesperar l'Atlètic de Madrid. L'equip de Simeone, de fet, només ha aconseguit tancar als locals els últims 10 minuts del partit, però ha estat incapaç de generar ni una ocasió clara de gol.

El xiulet final ha dut a la bogeria els jugadors del Cornellà, que només uns mesos després de quedar-se amb la mel de l'ascens als llavis, aquesta tarda han pogut treure's l'espina eliminant un dels millors Atlètic de Madrid dels últims anys de la Copa del Rei.

L'Espanyol passa de ronda; l'Olot cau contra l'Osasuna

Cara i creu per als dos altres equips catalans que aquest dimecres han disputat el seu partit de la Copa del Rei. La cara ha estat per a l'Espanyol, que ha eliminat a domicili el Burgos per 0-2, gràcies als gols de Wu Lei i de Max Svensson, tots dos en la segona meitat.

L'Olot, en canvi, s'ha despertat del somni en caure a casa contra un Osasuna superior, que s'ha imposat per 0-3 amb gols d'Oier, Budimir i Barja.

Foto principal: Adrián Jiménez, celebrant el gol per a la història del Cornellà / EFE