L'actualitat del Barça respecte les renovacions està centrada els últims dies en dos noms, els de Dembélé i Araujo. I el cert és que als despatxos dels dirigents blaugrana el cas que més preocupa és un altre, el de Gavi, tant perquè es tenen més esperances posades en ell, com perquè les ofertes que ha rebut el migcampista andalús són més elevades que les d'Araujo. I no només això, ja que a diferència del central uruguaià, que si vol anar-se'n haurà de portar una oferta sota el braç, en el cas de Gavi l'operació és tan fàcil com fer efectiva la seva clàusula de rescissió, que en aquests moments és de 50 milions d'euros.

I el gran problema és que el Manchester United ja li ha comunicat a Gavi que té els 50 milions preparats per fer efectiu el traspàs. Erik Ten Hag, més que possible futur entrenador red devil, veu en Gavi el futur motor de l'equip, per la qual cosa considera una oportunitat d'or poder fitxar-lo per només 50 milions, ja que serà un fitxatge que s'amortitzarà amb facilitat.

gavi senyera escut barca europa press

Gavi ha de decidir si vol seguir o no a Barça / Europa Press

Gavi dubta si seguir és la millor opció

Gavi vol seguir al Barça, però no a qualsevol preu. L'entorn del jugador tem que si es confirma un centre el camp format per Busquets, De Jong i Pedri, l'andalús sigui suplent amb massa assiduïtat, per la qual cosa el més convenient seria aprofitar la clàusula i sortir al Manchester United, on podrà ser una de les estrelles de l'equip.

I després és l'aspecte econòmic, ja que el Manchester United li ofereix un salari d'autèntica estrella, una quantitat molt allunyada de la qual li ofereix el Barça. Gavi prefereix seguir al Camp Nou, i faria un esforç, però si els blaugrana no milloren l'oferta significarà que no el valoren i podria fer les maletes.

ronald araujo fc barcelona europa press

Araujo segueix sense renovar el seu contracte amb el Barça / Europa Press

El missatge de Busquets

Joan Laporta, doncs, té 3 mesos per decidir com actuar amb el cas Gavi. Mentre a Araujo no li milloraran l'oferta, amb Gavi es podria fer una excepció, ja que al club hi ha grans esperances posades en l'andalús. Fa uns dies, durant la concentració de la selecció espanyola, Sergio Busquets, capità del Barça, va afirmar que els jugadors blaugrana que se'n van del Camp Nou s'acaben penedint, en al·lusió a Gavi i a Araujo. De moment, sembla que el missatge de Busquets no ha donat resultat.

Un cas diferent és el de Dembélé. El francès acaba contracte, per la qual cosa el Barça no pot fer res més que pujar-ho l'oferta. L'extrem té un preacord amb el PSG, a més d'una gran oferta del Liverpool. El Barça farà un últim esforç, encara que la seva continuïtat continua sent molt improbable.

 

Imatge principal: Joan Laporta haurà de prendre decisions molt complicades en les pròximes setmanes / EFE