El serial més important de l'estiu que continua sense resoldre's en clau blaugrana és, sens dubte, el de Frenkie de Jong. El migcampista neerlandès no té garantit continuar de blaugrana i, de fet, si ja s'hagués produït la seva sortida el club, econòmicament, respiraria més alleujat. I és que el que manté bloquejat el seu possible traspàs al Manchester United és, precisament els diners. El jugador sap que si el Barça l'ha posat al mercat és per les necessitats econòmiques del club, que necessita fer lloc a la massa salarial per inscriure als nous fitxatges.

El United podria pagar els deutes del Barça amb De Jong

El sou del neerlandès és dels més alts de la plantilla, i això dificulta que, amb el fair play, Joan Laporta pugui inscriure Raphinha, Lewandowski o Jules Koundé. És per això que se li ha plantejat renovar amb un sou notablement inferior, per adequar-se a les necessitats salarials actuals del club, però no ha acceptat. L'ex de l'Ajax ja va acceptar diferir part del seu sou en les pròximes temporades, en una xifra que ascendeix a gairebé 20 milions d'euros. El Barça, si el traspassa, no vol pagar-li aquesta xifra, però De Jong, que vol seguir a Barcelona, no vol perdonar-la.

Frenkie de Jong entrenament Barça / Foto: EFE
Frenkie de Jong en un entrenament amb el Barça a la gira / Foto: EFE

En aquest context, qui continua esperant en un segon pla és el Manchester United. Els red devils, de la mà del seu entrenador Erik Ten Hag, segueixen insistint al futbolista, que dubta, perquè no jugaria la Champions, però els anglesos van a per totes. De fet, segons les últimes informacions publicades pel Daily Mail, l'últim moviment que estarien disposats a fer seria córrer amb les despeses d'aquest salari diferit del neerlandès. Aquests 20 milions d'euros (17 de lliures esterlines), que són el principal impediment perquè el futbolista accepti sortir.

La seva sortida podria fer lloc a Bernardo Silva

Esportivament, Xavi Hernández sempre ha dit comptar amb ell, però també és cert que si s'aconsegueix vendre'l i això facilita el fitxatge de Bernardo Silva, el mercat de fitxatges blaugrana seria encara millor. L'activació de tres palanques econòmiques, l'última anunciada recentment pel president, ha permès dur a terme molts dels desitjos de l'entrenador, que va demanar reforços de nivell per poder tornar a ser candidats a tot. Frenkie és conscient que el Barça està armant un equip molt competitiu, i vol formar-ne part, però sense renunciar als diners que va firmar al seu dia.

Frenkie de Jong Manu Trigueros Barca Vila-real EFE
Frenkie de Jong, en un partit amb el Barça davant del Vila-real / Foto: EFE

La situació està bastant encallada, i no es va produir cap moviment mentre el neerlandès es trobava a la gira nord-americana, però ara que ha tornat, i a tot just dues setmanes perquè comenci la lliga, no hi ha temps per perdre. El United, encara que l'agradaria fitxar-lo com abans millor, no tindrà pressa, doncs el consideren un jugador capital en el seu nou projecte i els compensa esperar. Ara, l'última paraula la tindrà Frenkie.