El mercat de fitxatges del Barça està sent fantàstic, en el capítol d'entrades. El club li ha fet un gir a la plantilla de la que disposa Xavi Hernández amb diversos fitxatges d'un nivell altíssim, però on hi continua havent tasca per fer és en l'apartat de les sortides. Encara que s'han produït algunes de poc renom com les de Mingueza o Lenglet, el gran nom en aquest sentit és el de Frenkie de Jong. La venda del migcampista neerlandès és la clau definitiva perquè Joan Laporta pugui dur a terme amb més facilitat les inscripcions dels fitxatges, i el Manchester United, qui més ha insistit en el seu fitxatge, ha presentat una nova oferta.

El United accepta pagar el deute del Barça amb Frenkie de Jong

Els anglesos han demostrat una vegada i una altra que l'encara futbolista blaugrana és el seu objectiu prioritari en aquest mercat estiuenc, però compten amb el desavantatge de no jugar la Champions League, una cosa que està posant en un compromís el seu estiu. Frenkie no vol deixar de jugar la màxima competició continental, i per això encara no ha acceptat la proposta dels red devils. Erik Ten Hag continua insistint a tornar a comptar amb ell, com ja va fer amb l'Ajax, i per això està pressionant al seu club perquè millori l'oferta i tracti d'aconseguir el fitxatge.

Frenkie de Jong entrenament Barça / Foto: EFE
Frenkie de Jong, en un entrenament de la gira del Barça / Foto: EFE

Fa temps que l'acord entre els clubs existeix, i l'equip anglès i el blaugrana van acordar un traspàs de 75 milions d'euros fixos, més uns altres 10 en conceptes de variables. El que continua sense haver succeït és que accepti el jugador, que acaba de tornar de la gira americana amb el Barça i haurà de tornar a escoltar les ofertes. I en aquest sentit, el United afegirà 17 milions de lliures esterlines (20 milions d'euros) més a aquesta oferta, segons el Daily Mail. Aquesta xifra fa referència al que el Barça li deu al futbolista en salaris diferits.

El Barça, amb pressa per tancar l'acord

En un primer moment, els britànics es van negar en rotund a fer front a aquesta despesa extra, que hauria de pertànyer al Barça, però finalment haurien acceptat pagar-lo per a recompensar econòmicament De Jong i reiterar que van de debò. A més, segons l'esmentada informació, li igualarien el sou que percep de blaugrana, que ascendeix fins a unes 450.000 lliures esterlines a la setmana, una mica més de 535.000 euros, la qual cosa el convertiria en el futbolista més ben pagat de l'equip, i més encara si marxa Cristiano Ronaldo.

Frenkie de Jong Barça / Foto: EFE
Frenkie de Jong, jugant amb la nova indumentària del Barça / Foto: EFE

La pilota segueix a la teulada del neerlandès. Sempre ha dit que vol seguir al Barça, però la seva sortida és clau per dur a terme el pla traçat per Mateu Alemany, d'acord amb les peticions de Xavi Hernández, que no tanca les portes a una sortida del migcampista. "No sé si es quedarà. Queda temps i encara poden passar moltíssimes coses. De moment forma part de l'equip, com tots els que hi són", va dir l'entrenador, després de l'últim partit de la gira, contra New York Red Bulls. Si De Jong accepta, el Barça podria vendre'l aquesta mateixa setmana, la qual cosa permetria afrontar l'últim mes de mercat amb més tranquil·litat.