Red Bull no pensa baixar el ritme. Mercedes, Ferrari, McLaren i Aston Martin s'han esforçat per esprémer els seus nous monoplaces a la recerca de retallar les distàncies amb l'equip dominador, però les sensacions són molt negatives. I és que Red Bull, que té en plantilla als millors enginyers del món, no s'ha quedat de braços plegats. "Crec que en la mesura possible, sí, tot va al bon camí. Sempre hi ha alguns reptes al camí, però si no vas al límit és que no t'esforces", ha afirmat Christian Horner, cap de l'equip Red Bull, un clar avís per als seus perseguidors.

Horner, de fet, ha afegit que Red Bull ja està treballant a ple rendiment al monoplaça del 2026, quan es produiran importants canvis de normativa en la Fórmula 1. "Tenim les instal·lacions de motors al campus i prop de 500 persones treballant el 2026... Però passar del no-res a enfrontar-nos a Mercedes, Ferrari, Honda, Renault i Audi... Ho estem desitjant, però és un moviment atrevit, encara que creiem que donarà els seus fruits a llarg termini," ha explicat.

Christian Horner en el GP d'Espanya / Foto: Europa Press
Christian Horner, cap de l'equip Red Bull / Foto: Europa Press

Té rival Red Bull?

Qüestionat sobre els possibles rivals que pot tenir Red Bull la pròxima temporada, Horner ha destacat McLaren, l'escuderia que més va créixer l'any passat. "Crec que McLaren va tenir una gran segona meitat de l'any. Hi va haver moments en què eren el nostre rival més proper. Han enfortit el seu equip i amb Norris i Piastri, que va ser realment impressionant com rookie, bé podrien ser un factor aquest any," ha analitzat Horner "Amb regles estables, Mercedes o fins i tot Aston Martin poden ser contendents el pròxim any", ha afegit.

Christian Horner, a més, ha exposat la seva visió del perquè Ferrari està tenint tants problemes en els últims anys. "Les expectatives són molt altes per a ells. És un equip diferent, un equip nacional, hi ha una pressió que ve amb això, els mitjans italians són absolutament brutals i examinen cada moviment. Hi ha una gran expectativa. Fred és un tipus capaç i Ferrari és el gran animal de la Fórmula 1".

Max Verstappen Campió del Món Abu Dhabi 2021 / Foto: Europa Press
Max Verstappen, celebrant el Campió del Món / Foto: Europa Press

Horner explica la importància de Verstappen

D'altra banda, Christian Horner no ha dubtat a destacar la figura de Max Verstappen, peça indispensable en els èxits de Red Bull. "Max va arribar amb nosaltres quan era un adolescent. Ara és tricampió del món. Amb ell tenim alguna cosa pràcticament igual que allò de Lewis Hamilton amb Mercedes. Ara és el pilot més d'èxit de tots els temps", ha afirmat a Sky Sports. "Max té més influència dins del seu equip que el seu company (Sergio Pérez), això perquè el seu valor per a l'equip és significativament més gran", ha afegit.

De fet, Horner ha admès que Verstappen té privilegis per davant de Sergio Pérez. "Per descomptat, hi haurà certs privilegis que concediràs al teu davanter centre, al teu jugador estrella, però ell continua sent part d'un equip, no hi ha lloc per a una prima donna, perquè en aquell moment es posa per sobre de l'equip".