El Manchester City de Pep Guardiola ha perdut per primera vegada aquesta temporada a la Premier League contra el Chelsea a Stamford Bridge (2-0). El conjunt skyblue ha mostrat les seves millors virtuts pel què fa a la pressió i la circulació de la pilota, però també ha evidenciat una perillosa falta de gol. El Chelsea, en canvi, ha gaudit de dues ocasions clares, però les ha aprofitat al màxim. Amb la derrota, el City perd el liderat de la Premier i pateix el primer revers seriós de la temporada.

Kanté enmig del no res

Sovint, els equips amb característiques oposades s’acaben anul·lant. Si bé és cert que amb Maurizio Sarri el Chelsea practica un futbol molt alegre, contra el Manchester City ha optat per fer-se fort al darrere i buscar la velocitat de Hazard, William i Pedro. Així, els seus homes han jugat un futbol oposat al que practiquen els futbolistes de Guardiola, caracteritzat per la possessió i la pressió alta.

El primer temps ha estat una autèntica partida d’escacs. El City ha buscat una esquerda per on penetrar la defensa londinenca, però, tot i que ha aconseguit arribar a l’àrea local, en cap moment ha comptat amb oportunitats per rematar amb claredat.

Tot i així, l’escenari aparentment no afavoria el Chelsea. Sense davanter centre, els de Sarri no han tingut una referència ofensiva en la què recolzar-se, de manera que les escapades de Hazard acabaven en no res.

Semblava que els primers 45 minuts acabarien amb empat quan l’extrem belga ha pogut aturar-se i pensar per primera vegada en tot el partit. Des de l’interior de l’àrea, l’estrella del Chelsea ha remenat la pilota i posteriorment ha filtrat una passada al punt de penal que N’Golo Kanté ha aprofitat afusellant Ederson. Era l’1-0 i el resultat no feia justícia.

Frustració blau cel

A la segona part Guardiola ha rectificat la seva aposta inicial i ha fet entrar a Gabriel Jesús al terreny de joc. El de Santpedor havia decidit començar el partit amb tres extrems en punta -Mahrez, Sané i Sterling-, però ha pagat cara l’absència d’un davanter de tota la vida.

El canvi ha despertat el seu equip -un pèl adormit durant el primer temps- però ha estat el Chelsea qui ha pogut ampliar l’avantatge per mitjà de William, que ha disposat de dues ocasions amb dos cacaus des de fora de l’àrea.

Els minuts han passat i el City s’ha bolcat en atac, però llavors ha aparegut un home clau: César Azpilicueta. El defensa navarrès s’ha mostrat incombustible i ha aturat tots els intents citizens. El Chelsea, en canvi, ha aconseguit el 2-0en una jugada aïllada. L’ha fet David Luiz amb una rematada de cap en un servei de córner.

El gol no ha fet justícia, però precisament la injustícia és una de les claus del futbol. Amb dos gols en pràcticament dues arribades, els de Sarri s’han endut el partit i han provocat la primera derrota del City a la Premier League aquesta temporada.

El resultat implica que els de Guardiola se situïn segons a la classificació amb 41 punts, un menys que el Liverpool, que segueix imbatut i en suma 42.