ÚLTIMA HORA | Segueix el minut a minut del conflicte Rússia - Ucraïna
La Premier League segueix endurint les mesures preses contra Roman Abramovich pels seus vincles amb Vladímir Putin. Després d'haver deixat en stand by l'intent de l'oligarca rus de vendre el club arran de les sancions que bloquejaven tota transacció econòmica que impliqués Abramovich o els seus actius, inclòs el Chelsea, ara han pres una decisió severa.

Abramovich, apartat del Chelsea

La lliga anglesa ha anunciat aquest dissabte que l'ha apartat del seu càrrec de propietari del Chelsea. No obstant, la Premier intenta protegir el club, tal com explica el comunicat que han emès. "La decisió de la Premier no tindrà impacte en la capacitat del club per continuar entrenant-se i jugant els seus partits, tal com dictamina el permís rebut pel Govern fins al 31 de maig", s'explica.

chelsea fc sanciones abramovich stamford bridge EFE

Aficionats del Chelsea, davant una botiga tancada / EFE

Després d'aquesta mesura, queda saber si, com volia fer Abramovich, pot vendre el club. Les sancions del govern britànic ho impedeixen, però la Premier creu que això pot canviar. "La desqualificació d'un propietari normalment suposa la venda de l'accionariat. Roman Abramovich ja ha declarat públicament la seva intenció de vendre el Chelsea i el procés ha començat. Sota les circumstàncies actuals, la venda d'un club no és permesa. Tot i això, entenem que el Govern està obert a concedir una llicència que permeti vendre el club", resa el comunicat, que és el principi del fi d'Abramovich al capdavant del Chelsea. Ja havia rebut una vintena d'ofertes per vendre el club, però fins ara no ho ha pogut fer. Si el govern de Boris Johnson acaba cedint, el club estarà salvat amb el canvi de propietat.

A més d'aquesta notícia, el banc anglès Barclays ha inhabilitat les targetes de crèdit i ha congelat els comptes bancaris del Chelsea FC. Aquesta mesura, presa per no incomplir les ordres del govern britànic i exposar-se a una sanció, ha provocat que el club londinenc no pugui pagar els seus treballadors. Es tracta d'un maldecap més pels 'blues', que estan patint les sancions imposades a Roman Abramovich per la seva vinculació amb Vladímir Putin.

Les targetes inhabilitades i els comptes congelats

El Chelsea està controlat en aquests moments pel govern britànic, que ha congelat els actius d'Abramovich i ha denegat qualsevol operació del club per ingressar diners, ni amb marxandatge ni amb entrades. No obstant això, l'executiu anglès havia donat un permís especial a l'entitat perquè pogués pagar els seus empleats. En aquests moments, però, Barclays està a l'espera d'una resposta del govern per permetre qualsevol operació per part dels londinencs.

EuropaPress abramovich oligarca rusia

Roman Abramovich, amb problemes arran del conflicte entre Rússia i Ucraïna / Europa Press

Es tracta d'una circumstància molt delicada pel Chelsea. A banda de no poder pagar els sous als treballadors, aquests tampoc poden fer ús de les targetes Barclays de les quals disposen. Des del club confien que la situació millori d'aquí a poc temps i que es pugui fer efectiva la venda del club, que separaria els camins d'Abramovich i el Chelsea després que l'oligarca rus comprés l'entitat l'any 2003.

La plantilla, centrada en el futbol

De moment sembla que el soroll mediàtic que envolta als 'blues' els darrers dies no ha afectat la plantilla, que esportivament continua guanyant i mostrant un bon nivell. L'equip dirigit per Thomas Tuchel és tercer a la Premier League, té un peu i mig a quarts de final de la Champions i està a quarts de final de la FA Cup. La lliga està molt complicada, però la FA Cup o la revalidació del màxim títol europeu de clubs són trofeus que el Chelsea lluitarà per guanyar.

Lukaku Chelsea Europa Press

La plantilla del Chelsea segueix a bon ritme en totes les competicions, aliens al rebombori extraesportiu / Europa Press

El partit de demà davant el Newcastle United a Stamford Bridge serà el primer en el qual s'aplicaran les sancions al Chelsea com a local. El club només té permís per gastar 500.000 lliures en conceptes de càtering, seguretat i neteja. A més, només podran accedir a l'estadi aquells qui tenen abonament de temporada o els qui hagin adquirit les entrades abans del 10 de març.

L'entitat 'blue' està en un moment crucial de la temporada i és necessari per ells que la situació es resolgui com abans millor. Als partits de Premier League els abonats podran entrar a l'estadi per animar el seu equip, però els duels de Champions i de copa a Stamford Bridge -si aconsegueixen passar de ronda- es jugaran a porta tancada. Abramovich ha de vendre's el club tan bon punt el govern li permeti. 

 

Imatge principal: Roman Abramovich, ja ex propietario del Chelsea / EFE