Bona part de la feina que hi ha sobre la taula de Mateu Alemany fa referència a aquells jugadors que es vol trobar una sortida del FC Barcelona. Encara que n'han arribat tres, n'hi ha molts altres que han d'anar abandonant el club per poder inscriure els fitxatges, i en aquesta llarguíssima llista hi continua sent Neto. El porter brasiler sap des de fa temps que no té lloc a la plantilla de Xavi Hernández per a la pròxima temporada,y encara que en els últims dies semblava que el Celta de Vigo anava pel camí de fitxar-lo, els gallecs estan avançant en una operació que deixaria sense opció el fitxatge de l'encara porter blaugrana.

El Celta no vol pagar per Neto

L'equip de Vigo va posar una condició clara per emprendre el fitxatge de Neto. Luís Campos, que a més de ser l'encarregat de fitxar al PSG també ho és al Celta, va fer transmetre els barcelonistes que no pagaria traspàs per ell, per poder fer front al seu salari. En aquest context, només queden dues opcions perquè surti. La primera seria, com en el cas de Clément Lenglet, que sortís cedit. En aquest cas, el brasiler esgotaria l'any que li queda de contracte amb el Barça a Balaídos.

net lenglet barça getafe europa press
Neto, durant un partit amb el Barça / Foto: Europa Press

La segona opció seria que el Barça li donés la carta de llibertat perquè sigui agent lliure. No obstant, això no és una opció. Així ho ha dit Mateu Alemany en la presentació de Raphinha, que ha explicat que aquesta mesura no seria útil per als blaugrana, ja que no computaria amb el límit salarial, que és l'objectiu principal amb la neteja que es vol fer. Això dificulta més la sortida de certs futbolistes com Samuel Umtiti o el mateix Neto, i atenent les últimes informacions, el Celta s'ha cansat d'esperar.

Luís Campos va a per un altre porter

Segons informa Estadio Deportivo, l'equip dirigit per Eduardo Coudet ha centrat els seus esforços en un altre porter, el serbi Pedrag Rajkovic. Als seus 26 anys, és dels més cotitzats de la lliga francesa, on fa tres temporades que juga a molt bon nivell defensant la meta del Stade de Reims. Va ser elegit millor porter de la Ligue 1 en la temporada 2020/21, la qual cosa va despertar l'interès de clubs importants de la lliga espanyola com el València, Vila-real o Sevilla, però el seu equip demanava 20 milions per deixar-lo sortir, i es va acabar quedant.

Pedrag Rajkovic Stade de Reims / Foto: Europa Press
Pedrag Rajkovic, jugant amb l'Stade de Reims / Foto: Europa Press

Ara, amb només un any més de contracte, el seu preu és significativament inferior, i Luis Campos, un expert en el mercat francès, ho veu com una gran oportunitat de mercat. Segons l'esmentada informació, el porter, 25 vegades internacional amb Sèrbia, hauria donat el seu vistiplau a jugar amb el Celta, que s'ha de posar d'acord amb el Reims en les xifres del seu traspàs. Si això succeeix, el Barça es veurà indirectament afectat, i haurà de continuar buscant equip per a Neto, que sap que, amb Ter Stegen i Iñaki Peña, està obligat a sortir.