Alexsander Ceferin, president de la UEFA, no pensa parar fins a desprestigiar tot el possible el projecte de la Superlliga Europea liderada pel Barça, el Reial Madrid i la Juventus. El mandatari eslovè, que ja ha demostrat en més d'una ocasió no tenir pèls a la llengua, ha concedit una entrevista a Globoesporte en la que ha carregat amb duresa contra els promotors del projecte, als quals acusa de voler comprar el futbol.

"No m'agrada anomenar-la Superlliga perquè és qualsevol cosa menys 'súper'. Va ser una decisió de gent que creu que pot comprar el futbol", ha afirmat Ceferin, que encara ha anat més enllà. "Pensen que els aficionats són clients i creuen que els clubs mitjans i petits no tenen dret a jugar. La reacció de la societat va ser forta. Per a mi la idea està morta. Però hi ha tres clubs que pensen que la Terra és plana. La seva idea era clarament destruir el futbol".

Joan Laporta Florentí Perez EuropaPress

Florentino Pérez i Joan Laporta es mantenen ferms en el projecte de la Superlliga / Europa Press

El projecte de la Superlliga avança amb pas ferm

Les declaracions de Ceferin arriben una setmana després que transcendís que el Barça, el Madrid i la Juventus han aconseguit grans avenços en el projecte de la Superlliga, en pactar que la competició es divideixi en dues categories, que hi hagi ascensos i descensos i que no hi hagi clubs privilegiats que no puguin perdre la categoria. El nou format ha convençut als clubs que en el seu dia van renunciar al projecte, a excepció de l'Inter de Milà.

"La Superlliga és un treball conjunt de 12 clubs, no d'una sola persona. 12 clubs van firmar un contracte de 120 pàgines i 11 d'ells encara segueixen vinculats", va explicar Andrea Agnelli, president de la Juventus, durant el Business of Football Summit, un esdeveniment organitzat per Financial Times. "La UEFA és un organisme regulador, monopolista i guardià. Sabien que jo com a president de la Juventus estava treballant en una cosa diferent", va afegir el dirigent italià.

Ceferin president UEFA / Europa Press

Aleksander Ceferin, president de la UEFA / Europa Press

L'ajuda de la UEFA amb els jugadors que són a Ucraïna

A més de la Superlliga, l'altre tema més destacat de l'entrevista a Aleksander Ceferin de Globoesporte és el que tracta sobre la guerra entre Rússia i Ucraïna i el paper que ha jugat la UEFA per ajudar a treure del país els jugadors afectats. Darijo Srna, llegenda del Xakhtar Donetsk i actualment director de futbol del club ucraïnès, es va posar en contacte amb Ceferin per demanar-li ajuda. "Em va dir que la situació era terrible, que hi havia 47 persones, amb fills i dones allotjades a un alberg", explica el president de la UEFA.

"Em vaig posar en contacte amb diversos governs i tots em van dir: 'No podem responsabilitzar-nos. Haurien de quedar-se allà'. Llavors vaig organitzar-ho tot juntament amb les Federacions d'Ucraïna, Moldàvia i Romania. Vaig estar al telèfon durant 48 hores, com si els meus fills haguessin sortit la nit anterior. Em preocupava que alguna cosa pogués sortir malament. Vaig haver de prometre que faria qualsevol cosa, la qual cosa no és fàcil de fer quan no tens tot sota control," afegeix.

 

Imatge principal: Aleksander Ceferin manté viva la seva lluita constant contra la Superlliga Europea / EFE