La selecció catalana femenina torna a jugar un partit amistós i s'imposa amb una golejada contra el Paraguai (5-1), la número 50 del rànquing FIFA. Arola Aparicio, Cristina BaudetMaria LlompartFatou Kanteh i Vicky Losada han estat les golejadores de Catalunya en un gran duel que s'ha disputat a l'Estadi Municipal de Futbol Palamós-Costa Brava.

Efectivitat màxima de Catalunya

Futbol de primer nivell tot i les moltes absències d'internacionals catalanes com Alexia Putellas, Aitana Bonmatí, Laia Aleixandri, entre d'altres, que no ha pogut convocar l'entrenador Xavi Llorens. Amb un equip ple de futbolistes de la LigaF, per part catalana com també amb alguna integrant del combinat paraguaià, s'ha disputat un nou partit de la selecció catalana després d'una aturada de cinc anys. I encara que en els primers minuts hi ha hagut molta igualtat, massa joc aeri i perill de la paraguaiana de l'Espanyol Lice Chamorro, Catalunya ha acabat imposant el seu joc.

I és que en la primera ocasió catalana de perill real, que ha arribat al quart d'hora de joc a Palamós amb una gran jugada d'Emma Ramírez, de la Reial Societat, per la banda dreta, ha acabat amb una rematada de la jugadora del Sevilla Arola Aparicio al fons de la xarxa (1-0). Una selecció catalana amb les idees molt clares i esperonades per les espectadores presents a Palamós.

Catalunya, amb el control de la possessió i sense presses, davant d'una selecció del Paraguai amb molta més verticalitat. I tenint controlada la visitant Chamorro, les catalanes no han patit en excés. Tampoc la portera del Sevilla Esther Sullastres, que ha tingut sang freda en alguna ocasió. I al minut 33, jugada de fantasia de Catalunya, amb un cop d'esperó d'Irina Uribe, del Llevant Les Planes, i amb gol final de Cristina Baudet, també del club de Sant Joan Despí (2-0). Però això no ha estat tot perquè l'efectivitat màxima de Catalunya ha acabat amb un tercer gol abans del descans, amb una obra d'art de vaselina de Maria Llompart, futbolista del Vila-real (3-0).

Confirmació de la golejada de la selecció catalana

Una selecció catalana amb jugadores com la blaugrana Marta Torrejón, la futbolista del Manchester City Leila Ouahabi o la del Brighton Vicky Losada. Estrelles, però, que també han deixat el seu lloc a jugadores de menor reconeixement que també han estat protagonistes en aquest migdia de gran futbol a Palamós. I és que tot i els molts canvis, la selecció catalana ha continuat generant més perill, i Meri Martorell, de l'AEM Lleida, ha estat a punt de trobar el quart gol català al segon minut de la represa. Però ha estat Rebeca Melissa qui ha marcat per part del Paraguai al minut 50 (3-1), després d'una errada de la portera del Barça Gemma Font. Però és que a la següent jugada Fatou Kanteh, del Vila-real, ha tornat a fer un altre gol català (4-1).

I tot i que Catalunya ha generat moltes més ocasions de perill al llarg de la segona meitat, el marcador només ha canviat una vegada més. Ja al tram final del partit la capitana Vicky Losada ha aconseguit la maneta de la selecció catalana (5-1).

Les futbolistes catalanes han demostrat un enorme talent i que internacionalment podria ser una de les seleccions a tenir en compte. De moment, esperem no trigar tant temps per veure un nou partit de Catalunya.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!