La selecció espanyola de waterpolo ha guanyat a Hongria per 8-6 en un partit molt disputat en el qual Espanya ha gestionat molt bé el primers quarts i ha patit una mica més en l'últim. Les catalanes Marta Bach, Anna Espar, Clara Espar, Laura Ester, Judith Forca, Maica Garcia, Irene González, Paula Leitón, Bea Ortiz, Elena Ruiz i Roser Tarragó s'asseguren la seva presència al podi. Queda per veure si ho faran amb la medalla de plata o d'or al coll.

Les figures més destacades del partit han estat les catalanes Anna Espar, que ha anotat 3 gols per a l'equip espanyol, Elena Ruiz, que ha marcat en dues ocasions i també la portera Laura Ester que ha mantingut les esperances de l'equip quan les hongareses han trepitjat l'accelerador en una escomesa final que ha fet treballar de valent les jugadores de Miki Oca.

Després d'aquest triomf la delegació espanyola s'assegura un metall més, igual que l'equip de futbol masculí que jugarà contra el Brasil a la recerca d'una nova medalla d'or que s'uneixi a les que han aconseguit Sandra Sánchez i els tiradors Fátima Gálvez i Alberto Fernández.

Els Estats Units esperen a la final

Els Estats Units seran el rival a batre en la final després de derrotar a les jugadores del Comitè Olímpic Rus per 15-11 en un partit esbojarrat en el qual les americanes han sabut patir i executar quan el rival estava exposat. L'equip entrenat per Adam Krikorian era un dels grans favorits per aconseguir l'or i no ha decebut.

Espanya assoleix la segona final olímpica de waterpolo femení en la seva història, a Londres 2012 van caure en l'últim partit davant dels Estats Units. A més, les nord-americanes van reforçar la seva hegemonia en tornar a emportar-se la medalla d'or en Rio 2016.

El waterpolo dona alegries a Espanya

L'equip masculí de waterpolo també va llançat a buscar el podi. Els de David Martín Lozano han de jugar davant de Sèrbia el partit de semifinals divendres a les 12:50 (hora espanyola), abans de començar ja coneixeran el seu possible rival a la final que sortirà del Grècia - Hongria.

És la primera vegada que els dos equips de waterpolo d'Espanya arriben a semifinals en uns Jocs Olímpics, d'arribar ambdós a la final s'aconseguirien dues medalles segures, la qual cosa seria una fita enorme per a l'esport espanyol.

 

Imatge principal: les jugadores de la selecció espanyola celebren el passi a la final / EFE