El futbol és un esport de valors, i més són els que té el Barça, que vol ser més que un club, i la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). I tots els jugadors que defensin las samarretes blaugrana i de la selecció espanyola han de ser exemplars. Tot i això, no sempre tothom té una bona actitud. L'últim cas problemàtic va ser el del jove Lamine Yamal, que des del Barça i la RFEF han decidit castigar per un cas greu d'indisciplina. I podria no ser l'última sanció si segueix igual.

Càstig per a Lamine Yamal

No es volen mals exemples a la selecció espanyola. I Lamine Yamal, la gran promesa del Barça de només 15 anys, va tenir "un greu acte d'indisciplina" en l'última concentració de la selecció espanyola sub-17. Però tot i que el problema va ser durant una aturada internacional, la RFEF i el Barça van de la mà per fer-li un toc d'atenció, tal com apunta l'Sport.

I és que la primera conseqüència ha estat no anar convocat per a la disputa de la ronda elit del campionat d'Europa sub-17. Julen Guerrero, l'entrenador del combinat nacional, ha decidit apartar Lamine Yamal de l'equip com a càstig pels seus actes.

Lamine Yamal camiseta Barca juvenil / Foto: FC Barcelona
Lamine Yamal jugant amb el Barça / Foto: FC Barcelona

Lamine Yamal i dos futbolistes més que serien del Reial Madrid i de l'Atlètic de Madrid van cometre un acte d'indisciplina el passat mes de febrer a l'última convocatòria que es va fer l'Algarve, on el combinat espanyol va sortir campió del torneig internacional que es va disputar. Després d'aquesta sanció, Lamine Yamal es podria replantejar el seu futur amb la selecció espanyola i potser podria apostar pel Marroc.

Lamine Yamal, la gran perla de la Masia

Recordem que Lamine Yamal, jugador del juvenil del Barça, és el futbolista que apunta més alt de la Masia. Un extrem dret molt hàbil amb la pilota als peus, amb una gran qualitat individual, però també molt intel·ligent per combinar amb els companys. I, el més necessari de tot, amb molta capacitat per trobar el gol.

Ara, però, se l'ha de tenir molt controlat. No pot ser que es rebel·li d'aquesta manera i que es converteixi en un jugador conflictiu. Al Barça hi han uns valors que cal seguir i, encara que sigui considerat com el nou Leo Messi, se l'haurà de reeducar. I si no funciona, cap al carrer.

Lamine Yamal entrenamiento primer equipo Barça / Foto: FC Barcelona
Lamine Yamal entrenant amb el primer equip del Barça / Foto: FC Barcelona

I ja veurem si Lamine Yamal, que acaba de firmar amb Jorge Mendes per ser el seu representant, millora la seva actitud. Si es creu una estrella intocable, aleshores el Barça li obrirà la porta de sortida. No serà ni el primer ni l'últim jugador que es creu el nou rei de futbol quan encara no ha debutat ni al futbol professional.