Si algú es pensava que la venda de Neymar Jr al PSG suposaria un punt i final als aldarulls institucionals del Barça estava molt equivocat. 

Aquest dimecres, fonts de l'Audiència Nacional han informat que un tribunal compost per tres magistrats jutjarà el jugador i el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, per delictes de corrupció i estafa envers el fons brasiler DIS, que en el moment del fitxatge del brasiler disposava d'un 40% dels seus drets federatius. 

El jutjat central d'instrucció del tribunal, José María Vázquez Honrubia, ha remès el cas a la sala penal de l'Audència després que l'acusació particular del Grup DIS demanés que es condemni Neymar per un delicte d'estafa continuada, el qual comporta penes de fins a sis anys de presó. Honrubia ha hagut de recórrer a aquest mètode perquè personalment només s'encarrega de procediments en els quals no es demani una pena superior als cinc anys. 

DIS, que es va querellar contra el jugador en sentir-se enganyat en el seu fitxatge per part del Barça l'any 2013, també reclama cinc anys de presó per el pare de Neymar, per el president i expresident del Barça, Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell, i una multa de 195 milions d'euros per el club. 

Per la seva banda, la Fiscalia de l'Audiència Nacional demana dos anys de presó i 10 milions de multa per a Neymar i cinc anys a Rosell, tot i que aquest últim ja es troba en presó preventiva per una causa sobre blanqueig de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF).

Els clubs, també implicats

Si bé la Fiscalia no acusa Bartomeu, sí que reclama 8,4 milions d'euros de multa per el FC Barcelona i 7 milions per al Santos brasiler, d'on provenia Neymar quan va ser fitxat pel Barça el 2013.

Per Neymar demana dos anys de presó, per la seva mare un, i a l'empresa familiar N&N una multa de 1,4 milions d'euros. Segons el fiscal, Rosell va pactar el traspàs amb el pare del futbolista "amb la intenció d'ocultar el seu cost real", que després es va saber que havia ascendit a 83 milions d'euros.