El Barça ha derrotat el Cartagena (0-2) en un partit amistós disputat aquest dimecres amb l'objectiu de recaptar fons que es destinaran als damnificats per les fortes pluges que van afectar el sud-est d'Espanya el setembre passat.

El futbol era el menys important i, certament, el joc vistós no ha estat a l'ordre del dia. Tot i així, però, el Barça, format per una barreja de jugadors del primer equip i del filial, s'ha acabat imposant amb els gols de Carles Pérez i Alejandro Marqués. En un Estadi de Cartagonova ple fins a la bandera, els beneficis hauran estat abundats.

Dembélé, davanter centre

A la primera part, Ernesto Valverde ha aprofitat l'avinentesa per donar minuts a jugadors poc habituals i també per fer experiments. Un d'ells ha tingut Ousmane Dembélé com a protagonista, i és que el francès ha jugat com a davanter centre. La conclusió que es pot extreure de la seva actuació, però, no ha estat positiva. El Mosquit, un jugador difícil de domar, ha demostrat que necessita tenir la línia de banda com a referència.

Qui també ha comptat amb minuts ha estat Carles Aleñá, inèdit a la Lliga des de la primera jornada. El de Mataró ha conformat un centre del camp de la casa i català juntament amb Sergi Roberto i Riqui Puig i, tot i que no ha enamorat, com a mínim ha recuperat sensacions.

L'altre punt a destacar del primer temps ha estat la titularitat de Gerard Piqué, un futbolista que ja havia estat xiulat a Múrcia amb la samarreta de la Selecció espanyola. El central ha disputat 37 minuts i ha estat acomiadat amb aplaudiments. En un partit benèfic, i contradient el què s'havia insinuat, el blaugrana ha rebut l'afecte del públic local.

I pel què fa al futbol, poques ocasions. Dembélé, després d'una gran assistència de Riqui, i Kike Saverio, del B, han comptat amb ocasions per batre el porter local, però no ho han aconseguit i els dos equips han marxat al vestidor amb empat al marcador.

Lesió de Sarsanedas

Com era d'esperar, a la segona part Valverde ha presentat un onze amb moltes novetats. Àlex Collado ha rellevat Dembélé, Sergio Akieme ha entrat per Junior i Guillem Jaime per Dani Morer.

La primera diana, però, l'ha aconseguit un dels titulars, Carles Pérez. El de Granollers ha rebut una passada de Riqui a la part dreta de l'àrea del Cartagena i, amb un xut amb l'interior del peu esquerre, ha perforat la porteria local. La segona, en canvi, ha estat obra d'Alejandro Marqués, davanter del B, que ha afusellat el porter murcià aprofitant una centrada d'Akieme en el minut 88. La missió de marcar no era fàcil, i és que el conjunt murcià només ha rebut 2 gols en 12 jornades a Segona B.

La notícia del segon temps, però, no ha estat positiva. Quan només feia uns minuts que havia entrat al terreny de joc, Ferran Sarsanedas, el capità del filial, ha hagut de ser substituït després de rebre una trompada d'un jugador local. La lesió del migcentre català, que l'any passat ja es va trencar els creuats, no té bona pinta.

Finalment, però, el Barça ha acabat guanyant un partit on el menys important era el futbol. Amb la seva iniciativa, el conjunt blaugrana ajudarà a recaptar fons per Múrcia, una regió on més 30.000 persones van patir els danys de les inundacions i que haurà d'assumir destrosses valorades en gairebé 190 milions d'euros.