Carlos Sainz ha començat de manera brillant el Ral·li Dakar 2021 i ha acabat guanyant la primera etapa de la cursa, que ha transcorregut durant 622 quilòmetres entre Jeddah i Bisha, amb un tram especial de 277 quilòmetres contra el rellotge. L'actual campió no ha començat massa bé, doncs una errada en la navegació l'ha allunyat a 3:44 minuts del francès Stephane Peterhansel, però Sainz ha remuntat en un tram final d'etapa espectacular, fins a aconseguir endur-se l'etapa i fer-se amb el lideratge a la general.

Sainz, que sortia bastant darrere dels grans favorits després d'una etapa pròleg en què va acabar més endarrerit del que s'esperava, s'ha vist afavorit per una decisió de darrera hora de l'organització, que en preveure una jornada de molta pols ha permès que els pilots sortissin tres minuts després dels seus antecessors, en comptes del minut previst. Amb tot, el pilot de Mini ha demostrat la seva experiència al final de la jornada.

Nasser Al-Attiyah, el guanyador del pròleg, ha quedat a 11:58 de Sainz i demà haurà de passar a l'atac. Al qatarià no l'ha beneficiat obrir pista en un dia que ha estat més complicat de navegació del que s'esperava, a més d'haver patit la seva primera punxada.

Pel que fa als pilots catalans, Nani Roma també ha completat una bona etapa i se situa a menys de deu minuts del líder i per davant del seu company d'equip, el francès Sebastian Loeb, que s'ha deixat en meta més de 23 minuts. Isidre Esteve, d'altra banda, no ha tingut un dia senzill i ha cedit més de mitja hora respecte Carlos Sainz.

Classificació cotxes Pilot Equip Temps
Etapa 1      
1 Carlos Sainz MINI 03h 05' 56''
2 Stéphane Peterhansel MINI +00h 00' 25''
3 Martin Prokop Ford +00h 03' 18''
General      
1 Carlos Sainz MINI 03h 12' 20''
2 Stéphane Peterhansel MINI +00h 00' 08''
3 Martin Prokop Ford +00h 02' 59''

 

Cristina Gutiérrez fa història

Però si Sainz ha estat protagonista, el mateix es pot dir de l'històric triomf de Cristina Gutiérrez en la categoria de vehicles lleugers, on ha fet saltar la sorpresa derrotant a tots els seus rivals. La pilot de Burgos, de 29 anys, s'ha situat com a líder de la classificació general després d'una actuació espectacular.

Cristina Gutiérrez és, a més, la primera dona que guanya al raid més dur del món després de la històrica Jutta Kleinschmidt, qui fou la primera i única dona que ha aconseguit guanyar el Ral·li Dakar, l'any 2001.

Brabec i Barreda es perden i es distancien

Després de la primera presa de contacte, les emocions del Ral·li Dakar 2021 han començat avui amb la disputa de la primera etapa, la qual no ha defraudat tampoc pel que fa a la categoria de motos.

Des de l'inici, ja hi ha hagut la primera sorpresa amb la pèrdua en la navegació de dos dels grans favorits en motos, l'actual campió Ricky Brabec i el castellonenc Joan Barreda. Una actuació inesperada per part dels dos pilots d'Honda que convida a creure amb un raid que promet grans emocions des de bon inici. Els dos homes d'Honda han pagat molt car el fet d'haver fet tan bon pròleg, per haver d'obrir pista, cedint 18 i 15 minuts respectivament. L'australià Toby Price se situa com a primer líder per davant de l'argentí Kevin Benavídes, a 31 segons.

Laia Sanz s'ho pren amb calma

La pilot catalana, que està rebent tractament per la malaltia de Lyme, s'ha marcat l'objectiu d'acabar per 11a vegada consecutiva el Dakar, i per això ha decidit prendre-s'ho amb calma, conscient que li espera un raid farcit de dificultats. Laia Sanz ha cedit 39:52 minuts respecte Price, una distància que podria haver estat menor si la pilot de Corbera de Llobregat no hagués comès una errada de navegació en el tram final de l'etapa.

"Em fa ràbia perquè m'he perdut al final, però sembla que els errors de navegació seran la tònica dominant en aquest Dakar. M'ho he pres amb calma, per veure com porto el cansament. No volia anar a totes i demà estar fosa", ha afirmat la pilot de Gas Gas.

  Pilot Equip Temps
Etapa 1      
1 Toby Price KTM 03h 18' 26''
2 Kevin Benavídes Honda +00h 00' 31''
3 Matthias Walkner KTM +00h 00' 32''
General      
1 Toby Price KTM 03h 43' 58''
2 Kevin Benavídes Honda +00h 00' 23''
3 Matthias Walkner KTM +00h 01' 12''

 

Imatge principal: Carlos Sainz, durant l'etapa disputada aquest diumenge / EFE