Nasser Al-Attiyah, triple guanyador del Dakar, s'ha emportat la primera etapa del ral·li més exigent del món, un pròleg d'11 quilòmetres de recorregut en el qual Carlos Sainz, l'actual campió, ha tingut un primer contratemps, una punxada en una de les rodes posteriors tot just començar que l'ha fet perdre 36 segons en la classificació general.

La sorpresa l'ha protagonitzat el sud-africà Brian Baragwanath, que amb el seu Century CR6 ha igualat el temps d'Al-Attiyah, però s'ha vist relegat el segon lloc per haver completat el recorregut després del pilot qatarià.

"Desafortunadament, no hem començat de la millor forma el Dakar. Tot just 1,5 quilòmetres després de començar hem patit una punxada en una de les rodes posteriors. Hem continuat sense aturar-nos a comprovar la roda, però hem hagut de conduir a poc a poc. No és un bon començament, però el resultat que ens interessa és el del final", ha afirmat després del pròleg un contrariat Carlos Sainz.

El català Nani Roma, per la seva part, ha perdut 19 segons respecte Al-Attiyah, el mateix temps que ha firmat un altre dels favorits, l'indomable Stéphane Peterhansel.

 

Classificació cotxes Pilot Equip Temps
Pròleg      
1 Nasser Saleh Al Attiyah Toyota 00:05:48
2 Brian Baragwanath Century +0:00
3 Yazeed Al Rajhi Toyoya +0:08
General      
1 Nasser Saleh Al Attiyah Toyota 00:05:48
2 Brian Baragwanath Century +0:00
3 Yazeed Al Rajhi Toyota +0:08

Brabec s'imposa a Barrera en motos

Pel que fa a la categoria de motos, el primer líder és Ricky Brabec, el vigent guanyador del ral·li en la categoria de les dues rodes, que s'ha imposat per 6 segons al seu company a Honda, Joan Barreda, que ha estat el primer dels favorits a sortir. Això ha provocat que durant bona part de la jornada hagi estat el líder provisional, fins que Brabec l'ha acabat superant.

L'australià Daniel Sanders, que enguany debuta al Dakar, ha acabat a la tercera posició amb la seva KTM, per davant de Ross Branch.

Després de la primera presa de contacte, les emocions del Ral·li Dakar 2021 començaran avui, amb la disputa de la primera etapa, 622 quilòmetres entre Jeddah i Bisha, amb 277 quilòmetres contra el rellotge.

 

  Pilot Equip Temps
Etapa 1      
1 Ricky Brabec Honda 00:24:04
2 Joan Barreda Honda +00:24
3 Daniel Sanders KTM +00:52
General      
1 Toby Price Honda 00:24:04
2 Joan Barreda Honda +00:24
3 Daniel Sanders KTM +00:52

 

Imatge principal: Carlos Sainz, durant el pròleg disputat avui / EFE