Carlos Sainz ha estat el gran triomfador en el mític circuit de Silverstone. L'espanyol ha aconseguit ser el més ràpid a l'última tanda de la classificació i ha aconseguit una pole històrica per a ell, ja que és la primera des que va arribar a la Fórmula 1

Una classificació marcada per la pluja

El cel encapotat de la Gran Bretanya feia presagiar que, més tard o més d'hora, havia d'arribar la pluja. I ho vha fet en els instants finals d'una qualy que Max Verstappen havia dominat des del principi, tanmateix, Carlos Sainz estava esperant el moment adequat.

El pilot de Ferrari mai no ha deixat de creure ni perseguir un Verstappen que semblava que dominaria la classificació de principi a final. Però just en l'instant precís, Sainz, amb una volta perfecta aprofitant la pluja, ha deixat el pilot de Red Bull fora de la primera posició. Per darrere, Verstappen i el company de Sainz a Ferrari, Charles Leclerc, no han pogut millorar el temps de l'espanyol i sortiran segon i tercer respectivament.

Amb aquesta victòria a la classificació, Carlos Sainz aconsegueix la seva primera pole position des que és pilot de Fórmula 1, a més de ser la primera d'un pilot espanyol des que Fernando Alonso l'aconseguís 10 anys abans, el juny de 2012, a Alemanya.

Carlos Sainz lluitarà per la seva primera victòria

El pilot madrileny vol fer-se fort i provarà de defensar la primera plaça a la cursa d'aquest diumenge, conscient que avançar a Silverstone és molt difícil. De moment, Sainz ja ha aconseguit un primer objectiu: la pole. El diumenge tractarà d'assolir el següent pas: aconseguir la seva primera victòria.

Carlos Sainz, en roda de premsa, ha volgut agrair als aficionats anglesos el suport mostrat. "Gràcies a tot el públic, gràcies per ser aquí sota aquesta pluja", ha declarat el pilot de 27 anys. A més ha afegit que "ha estat una bona volta, però he tingut algun problema amb l'aigua, que feia fàcil que el cotxe cuejara", tanmateix ha sabut minimitzar aquests problemes per acabar per davant a la classificació.

Per la seva part, Fernando Alonso ha aconseguit el setè millor temps en aquesta qualy passada per aigua. L'asturià ha arribat a liderar la taula, demostrant que continua sent un gran pilot als seus 40 anys d'edat. Finalment, el pilot d'Alpine sortirà des de la setena posició.

 

Imatge principal: Carlos Sainz celebrant la pole a Silverstone / Foto: Christian Bruna - EFE