Carlos Sainz és un dels noms del moment a la Fórmula 1. El pilot madrileny va aconseguir l'única victòria de la temporada que no era d'un pilot de Red Bull i per això ha estat un dels noms propis dels últims dies. Tot i que al Gran Premi del Japó es va fer un pas enrere, no per això deixa de ser notícia. I ara podria acabar dient adeu a Ferrari en un dels seus millors moments.

Carlos Sainz podria conduir un Audi

I ara és el moment que Carlos Sainz digui la seva, ja que és un pilot que ha demostrat sobradament la seva qualitat i les capacitats per intentar guanyar un Mundial de F1. Ha aconseguit la seva segona victòria i ja se sent poderós per posar les cartes sobre la taula.

Carlos Sainz / Foto: EFE
Carlos Sainz celebrant / Foto: EFE

Ara, però, s'ha conegut que Carlos Sainz hauria firmat un precontracte amb Sauber, tal com apunta Auto Action. I no seria un fitxatge per fer un pas enrere, encara que a primera vista així sembli. Sauber està per sota de Ferrari, però cal tenir en compte que l'escuderia Sauber passarà a ser Audi al 2026, quan hi haurà el canvi de normativa, nous equips i nous motors.

Una intenció possible, ja que Carlos Sainz acaba contracte amb Ferrari al 2024, i aleshores és quan marxaria a Sauber per disputar la primera temporada al 2025, un any abans de l'entrada d'Audi. Seria un pas més en la seva carrera esportiva i una manera per donar un punt més de confiança a Audi.

Carlos Sainz Ferrari / Foto: EFE
Carlos Sainz caminant / Foto: EFE

El futur de Carlos Sainz lluny de Ferrari

Però qui haurà de prendre la decisió definitiva és Carlos Sainz. La realitat és que segueix sent el segon plat a Ferrari perquè el pilot principal és Charles Leclerc. I com que esportivament i sobre l'asfalt Sainz està sent millor que Leclerc, el pilot espanyol vol decidir el seu futur sense pressions. A més, està en disposició de reclamar la renovació amb Ferrari i fer-se fort.

I també és una opció marxar a alguna altra escuderia. Tot i aquest suposat precontracte, Carles Sainz podria firmar amb Alpine o amb McLaren, que ja han temptejat el terreny per fitxar-lo de cara al 2025. Però tot dependrà de les evolucions dels monoplaces. El que sembla segur és que la temporada vinent encara defensarà els colors de Ferrari i que d'aquí un any haurà de prendre una decisió definitiva.

Carlos Sainz Europa Press
Carlos Sainz celebrant la seva victòria a Singapur / Foto: Europa Press

Carlos Sainz ha de seguir competint amb Ferrari i no despistar-se. Primer de tot ha de concloure la temporada i intentar superar Charles Leclerc al final de temporada. I ja de cara al 2024 ha de seguir fent un bon paper.