L'exjugador Carlos Aranda, un dels suposats capitostos de la presumpta xarxa de partits arreglats que investiga l'Operació Oikos, va declarar davant del jutge d'Osca que instrueix el cas que "les apostes han rebentat i corromput el món del futbol". Aranda va ser detingut el passat 28 de maig i va quedar en llibertat el dia 31, després d'abonar una fiança de 100.000 euros.

Aranda està imputat pels presumptes delictes d'organització criminal, corrupció en activitats esportives i estafa per la seva suposada implicació en una trama de partits arreglats, que s'investiga després de la denúncia de sospites en l'Osca-Nastic de la temporada passada. "El que passa és que jo aposto, no és que els digui als del meu voltant 'passarà això', però jo aposto i la gent ho veu i que corri la veu a Màlaga, que és una ciutat petita, ja que és el que passa", va dir Aranda en la seva declaració.

"Jo no he parlat en la meva vida amb ningú per comprar un partit. Jo el que passa és que vaig amb un tiquet a fer una aposta i tothom ho veu, i com jo he estat jugador, la gent es pensa que sé més que d'altres, però no tinc cap poder econòmic per comprar un partit", va afirmar davant del jutge. Aranda va respondre al jutge que no coneix a Agustín Lasaosa, expresident de l'Osca que va deixar el càrrec al conèixer-se la investigació i la seva imputació en el cas, i ha afirmat que té "amistat" amb el també exjugador Raúl Bravo, imputat i en llibertat sota fiança igual que ell.