Carlos Alcaraz s'ha desfet en tres sets i poc més de dues hores del neerlandès Tallon Griekspoor (6-4, 7-6 i 6-3) per guanyar el seu segon partit a la gespa de Wimbledon i accedir als setzens de final. Tot i algun moment de dubte, el murcià ha dominat i madurat un partit que gairebé sempre ha tingut sota control.

Alcaraz troba el break en el millor moment

Per un jugador de la joventut del d'El Palmar, de només 19 anys, el més important és anar guanyant partits en els Grand Slam, més enllà de la forma de fer-ho. Cada ronda que avanci sobre la gespa de l'All England Tennis Club és un gran aprenentatge per al futur, a curt i llarg termini.

Per això, els dubtes i el patiment de la primera ronda contra Struff, a qui va superar per 3-2 no tenien perquè condicionar el duel contra Griekspoor, i no ho ha fet. El partit ha començat amb ambdos jugadors mantenint el seu servei fins arribar al 4-4. Tot i que el murcià havia desaprofitat un 0-40 en un joc anterior, una de les seves grans virtuts és jugar els punts amb la meravellosa inconsciència de no tenir en compte el que hagi passat abans, i quan ha tingut l'oportunitat, ha posat el 5-4 que, després de mantenir el seu servei, ha convertit en el primer set pels seus interessos.

La jove perla del tennis espanyol ha madurat el primer set, però el seu rival, un Griekspoor combatiu, no ha afluixat en la segona mànega, i tot i no poder trencar el servei del murcià, també mantenia el seu amb relativa comoditat. En tot el segon set no hi ha hagut cap bola de break, el que ha derivat en un joc de desempat on Carlos Alcaraz ha demostrat una superioritat insultant.

Moments de dubte resolts de la millor manera

No ha concedit cap punt, i gràcies a un 7-0 s'ha posat el partit a només un set. El neerlandès semblava que podia acabar claudicant definitivament després d'un 2-0 inicial per l'espanyol, però en el moment més crític, ha desplegat el seu caràcter per endur-se el seu primer trencament de servei que ha consolidat amb un joc en blanc per posar el 2-2. Alcaraz, mentalment ha desconnectat, i un partit que semblava pràcticament decidit es podia arribar a complicar en excés amb un 0-30. Pecats de joventut.

Molts cops, potser massa, els partits d'Alcaraz són una muntanya russa, però la majoria de les vegades, acaba sobrevivint dins del seu propi caos. Ha salvat dos punts de break i ha aprofitat la inèrcia per trencar el servei de Griekspoor en blanc.

Aleshores sí, amb tot de cara, Alcaraz no ha donat cap opció i ha tancat el partit per la via ràpida i ha certificat el seu bitllet pels setzens de final, on l'espera l'alemany Otte, descansat després d'haver jugat només quatre jocs abans que el seu rival, el nord-americà Harrison, s'hagués de retirar. Alcaraz, en la seva segona participació a Wimbledon, continua progressant i meravellant el públic anglès, que somia amb un duel contra Djokovic en els quarts de final.

 

Imatge principal: Carlos Alcaraz celebra un punt contra Griekspoor a Wimbledon / Foto: EFE