El murcià Carlos Alcaraz ha superat amb més dificultats de les previstes la segona ronda de Roland Garros davant del català Albert Ramos, que ha disposat d'una bola de partit i ha acabat derrotat per 6-1, 6-7, 5-7, 7-6 i 6-4, en 4 hores i 34 minuts. En un partit vibrant, el cap de sèrie número 6 s'ha vist obligat a anar a totes i remuntar per seguir endavant en un torneig on és un dels principals candidats per a la victòria final.

Ramos reacciona després d'un primer set fugaç per a Alcaraz

Res no feia presagiar l'escenari que es s'ha produït quan el partit ha començat i en menys de mitja hora Alcaraz s'havia apuntat el primer set. Però segur que, quan d'aquí a molts anys miri enrere per repassar la seva carrera, recordi aquesta cita com una de les que van forjar el seu caràcter. Perquè després d'aquest parcial, Alcaraz ha estat empantanegat en la trampa que li ha plantejat Ramos, que l'ha col·locat davant un laberint.

El barceloní, número 44 del rànquing, de 34 anys, ha donat una lliçó estratègica amb la qual ha domesticat la potència del 6 del món, de 19, que atreu sobre la seva esquena tots els focus mediàtics, fins al punt de considerar-lo el principal rival del serbi Novak Djokovic i de l'espanyol Rafa Nadal, els grans dominadors dels últims anys.

Alcaraz, que ha demostrat estar acostumat a lluitar amb els grans, que ha derrotat a Djokovic i a Nadal, s'ha enredat davant d'un tennista que té en el passat les seves millors gestes. El murcià tenia 13 anys quan Ramos assolia els quarts de final a Roland Garros, la seva gesta més gran juntament amb la final que va jugar a Montecarlo l'any següent, una de les set que ha disputat, sis d'elles sobre terra batuda.

Albert Ramos ha jugat amb la volàtil mentalitat d'Alcaraz

Tota l'experiència adquirida l'ha posat al servei de la victòria en una pista hostil, la Simone Mathieu, la tercera en importància del complex. L'experiència de Ramos, un tennista que fa poc soroll, ha servit per aïllar-se dels crits que animaven el murcià per prosseguir pel camí marcat, fer córrer al seu rival, impedir-li que carregués el seu braç de pólvora i portar-lo al límit per empènyer-lo a l'error.

Albert Ramos tennista EFE
Albert Ramos ha venut molt cara la seva pell contra Alcaraz / EFE

Els errors no forçats s'han anat acumulant, a mesura que la paciència d'Alcaraz semblava esgotar-se. El superdotat amagat en un cos de 19 anys ha deixat aparèixer l'adolescent i la por ha sortit en la seva mirada i els seus gestos de desesperació. Així s'ha escapat la segona mànega, una obra d'art de tennis sobre terra batuda de Ramos, i ha durat la lliçó tota la primera part del tercer, només aturada per cops puntuals de geni d'Alcaraz, que no ha pogut evitar deixar escapar el parcial.

El duel s'ha igualat al quart set, quan el cansament ha desafinat la punteria de Ramos, però el català, astut, ha sorprés en el novè joc, ha robat el servei al seu rival i s'ha col·locat en situació de tancar el partit amb el seu servei. Després de remuntar una bola de ruptura, ha disposat d'una altra de partit, que no ha sabut aprofitar, deixant amb vida un Alcaraz que ha tingut espurnes per forçar el tie-break en el qual ha estat molt superior.

Alcaraz sobreviu a una eliminació prematura

El partit, que aleshores ja era una moneda a l'aire, ha paralitzat el torneig. Tothom pendent del que succeïa en la pista on el campió del demà estava contra les cordes davant un veterà amb poc palmarès. Era la quarta vegada que el jove murcià disputava un partit a cinc sets i tots els havia guanyat. I semblava que es podia trencar l'estadística.

No ha començat amb bon auguri per a ell, 3-0 per a Ramos i, de nou, la jove promesa contra les cordes. Però ha aparegut la seva millor versió, s'ha refet, ha desaparegut la por del seu joc,s'ha estirat el seu braç i, encara que Ramos ha oposat resistència, ha acabat per tancar el duel que li dona el passi a la tercera ronda.

Allà s'enfrontarà al nord-americà Korda, que el va eliminar a Montecarlo, per un lloc als vuitens de final, la qual cosa milloraria la seva millor marca en el torneig, aconseguida l'any passat

 

Imatge principal: Carlos Alcaraz celebra la victòria contra Albert Ramos / EFE