Un Carlos Alcaraz sense complexos jugarà la final del Mutua Madrid Open després de guanyar en tres sets Novak Djokovic (6-7, 7-5, 7-6). El murcià ha donat un grandíssim espectacle contra el número 1 del món, que ha acabat claudicant en el primer cop que es veien les cares. Com a bon adolescent, i en època d'exàmens i de selectivitat, Alcaraz s'ha graduat davant el món, guanyant al millor.

Alcaraz colpeja primer

El partit entre el murcià i el serbi ha començat de la mateixa forma que ho va fer el duel del dia anterior entre Alcaraz i Nadal, amb un break a favor de la nova il·lusió del tenis espanyol. Alcaraz ha trencat el servei del número 1 del món i ho ha consolidat guanyant el seu i començant amb un 2-0 en el primer set.

Carlos Alcaraz celebra puno EFE
Carlos Alcaraz celebra un dels punts guanyats contra Djokovic / EFE

Tot i perdre el primer, els següents jocs al servei de Djokovic han estat del tot fugaços. No obstant, a Alcaraz li estava costant més, però anava deixant un reguitzell de cops màgics i de caràcter que feia aixecar el públic de la pista Manolo Santana.

Djokovic i la seva grandesa

Fins que el cap fred i la grandesa de Djokovic ha fet acte de presencia. Ho ha fet amb 3-4 per sota, i ho ha fet per trencar, ara sí, el servei d'Alcaraz i tornar-ho a deixar tot com al començament, amb vuit jocs disputats i 4-4. El serbi ha seguit dominant amb facilitat el seu servei i Alcaraz, tot i que amb patiment, ha guanyat els seus, per fer que tot s'hagués de decidir al tie break.

I en aquest moment, quan pesa i molt l'aspecte emocional o de maduresa, qui s'ha imposat ha estat Djokovic. El serbi s'ha posat amb un 6-1, Alcaraz ha reaccionat amb una demostració d'orgull que l'ha fet arribar al 6-5, però Nole ha resistit i s'ha endut el primer set.

Alcaraz es fa gran al segon set

En el segon, igualtat màxima, seguint la tònica del primer. Tot i que Alcaraz podria haver acusat el cop psicològic de perdre un set que tenia molt a favor, als seus 19 anys demostra tenir la maduresa suficient per no empetitir-se davant un dels més grans de la història.

Començava a sentir-se una mica més còmode amb el servei, i no patia tant com en el primer, però Djokovic també resistia. Al serbi se'l veia nerviós, i patint, conscient que si el partit s'allargava al tercer set se li podia fer molt coll amunt. I mentre ambdós lliuraven una grandíssima batalla, el públic ho gaudia i embogia amb cada deixada inversemblant del jove talent murcià.

I encara ho han fet més quan, precisament amb una deixada marca de la casa Alcaraz ha guanyat el segon set (7-5), quan tot semblava destinat a un altre tie break. El partidàs es mereixia un tercer set i l'ha tingut.

Alcaraz no tremola en els moments clau

I ha tingut el desenllaç desitjat per la grandíssima majoria dels que han omplert de gom a gom la pista Manolo Santana de la Caja Mágica. El nivell de tennis ha estat directament proporcional al grau de cansament dels dos.

Amb més o menys problemes , tots dos seguien guanyant els jocs amb el seu servei, i ningú podia treure el break que els acostés a guanyar el partit. Amb 5-4 a favor d'Alcaraz però amb Djokovic al servei, el murcià ha tingut una pilota de partit que Djokovic ha salvat de forma magistral amb un ace.

La igualtat que s'ha viscut durant les més de tres hores de partit no es podia desfer d'una altra forma que no fos amb un tie break definitiu. I si en el primer set Djokovic ha fet valer la seva experiència per endur-se'l, en l'últim ha estat Carlos Alcaraz qui ha demostrat que en uns anys vol ser ell el número 1 del món, i s'ha emportat el joc, el set, i el partit.

Alcaraz està allargant a Madrid l'embranzida que va aconseguir després de proclamar-se campió del Barcelona Open Banc Sabadell 2022 i ho està fent de la millor manera possible. Va guanyar, per primera vegada després de dues derrotes, a Rafa Nadal, i ara, en la primera oportunitat que ha tingut de fer-ho, ha deixat Djokovic fora de combat. I no només això, sinó que ha estat l'únic tennista en la història que guanya en dos dies consecutius a Nadal i a Djokovic en terra batuda. Alcaraz no será un dels millors. Ja ho és.

 

Imatge principal: Carlos Alcaraz celebra un dels punts de la victòria contra Djokovic / @MutuaMadridOpen