La sensació de l'Open d'Austràlia, fins ara, el xinès Juncheng Shang, no ha pogut donar la sorpresa en la tercera ronda, o, cosa que és el mateix, setzens de final, del Grand Slam australià. Ha estat, probablement, el partit més plàcid d'un Carlos Alcaraz que ha dominat de principi a final, fins a la retirada del jove tenista, que ja ha saltat a la pista amb evidents problemes físics. Després d'aquesta victòria, el murcià anava guanyant abans de la retirada del seu rival (6-1, 6-1, 1-0), el tenista del Palmar avança a vuitens de final, on l'espera el serbi Miomir Kecmanovic.

Alcaraz avança sense problemes a vuitens de final

Alcaraz ha saltat a la Rod Laver Arena disposat a liquidar l'enfrontament per la via ràpida, i així ha estat, ajudat pels evidents problemes físics d'un minvat Juncheng Shang, que no ha tingut cap opció de disputar-li la victòria a Charly. El tenista espanyol continua creixent en el primer Grand Slam de l'any, de menys a més, i aquesta matinada ha tornat a demostrar el gran estat de forma en què es troba, amb un partit que ha estat una autèntica exhibició i en el qual ha estat pletòric.

Si en les dues rondes anteriors Alcaraz patia davant de Richard Gasquet i Lorenzo Sonego, aquest ha estat el més senzill per al tenista espanyol, que s'ha desfet sense problemes del seu rival. No ha necessitat fer massa Carlos per sumar una nova victòria a Melbourne i assolir la quarta ronda (vuitens de final), fase inèdita fins ara per a ell. El curs del duel ha estat calcat en els dos sets complets, abans de la retirada del xinès, que s'han disputat. Shang només ha tingut opcions fins a l'1 a 1. A partir d'allà, cinc jocs seguits de Carlos per apuntar-se un altre triomf en un tercer set en el qual només s'ha disputat un joc.

'Jerry' com així li anomenen, ha saltat a la pista amb un embenat a la seva cama dreta, prova evident que no estava bé físicament, i que li ha passat factura. La quantitat d'hores acumulades a les seves cames, després de vèncer a McDonald i Sumit Nagal en les fases prèvies, han fet que Shang hagi hagut de passar pel peatge de no poder arribar en plenes condicions per enfrontar-se a un Alcaraz pletòric. El murcià s'enfrontarà demà, en una hora encara per definir, el serbi Miomir Kecmanovic, a la recerca dels quarts de final.

Alcaraz recorda el seu rival en finalitzar el partit

"Jugarem una altra vegada. Sigues fort. Et desitjo una ràpida recuperació", va escriure Carlos Alcaraz en la tradicional firma que es fa a càmera una vegada guanyes el partit. "No és la manera en què ningú no vol guanyar. El primer, vull desitjar-li a Shang una ràpida recuperació. Sé que estava esperant aquest partit i, desafortunadament, no estava en la millor forma possible. En els dos primers sets, m'he sentit molt bé, movent molt bé la bola, però volíem un partit més llarg", declarava el tenista espanyol en finalitzar el duel.