L'estadi del Barça, el Camp Nou, ja és un punt de vacunació massiva de Catalunya. Les instal·lacions culers comencen a acollir les vacunacions des d'aquest dijous, on ja s'han vist les primeres persones passant per rebre la seva dosi de la vacuna contra el coronavirus.

Comença la vacunació al Camp Nou

Des d'aquest matí s'han vist les primeres persones que s'han presentat a l'estadi blaugrana per rebre la vacuna. L'espai on es durà a terme la vacunació és la Sala Berlín, on s'espera que s'immunitzin unes 2.500 persones a la setmana.

Barca vacunacion coronavirus Camp Nou FC Barcelona

Entrada del punt de vacunació Sala Berlín-Camp Nou FC Barcelona / FC Barcelona

A la sala del Camp Nou hi ha quatre boxes habilitats que durant les properes tres setmanes serviran per vacunar. La vacunació a l'estadi del Barça serà de dilluns a divendres pel matí i serà coordinat per l'Hospital Clínic, aportant personal d'infermeria, i per l'atenció primària del CAPSBE i del CAP Sarrià, que aportaran els professionals administratius i d'atenció al ciutadà.

L'entrada per arribar al punt de vacunació Sala Berlín-Camp Nou FC Barcelona serà peatonal per l'accés 20, situat al carrer Elisabeth Eidenbenz, amb l'opció d'arribar amb vehicle propi per l'accés 1, situat a l'Avinguda Joan XXIII, havent de presentar l'acreditació de la cita prèvia per entrar a l'estadi.

Barca vacunacion coronavirus Camp Nou FC Barcelona

Els boxes de vacunació del Camp Nou / FC Barcelona

Control i descens del coronavirus a Catalunya

Pel que fa al control del coronavirus a Catalunya, les dades segueixen en descens i millorant. En les últimes hores han baixat els ingressos hospitalaris, s'ha superat el 34% de vacunats amb la primera dosi i més del 16% dels catalans ja tenen administrada la pauta completa.

La millor notícia de totes és que augmenten les altes a les UCI i per primera vegada en set mesos hi ha menys de 300 llits ocupats amb pacients amb Covid. Pel que fa al risc de rebrot es troba en 114 punts, i l'Rt o índex de contagi es troba en 0,94.

Pel que fa a la xifra de morts per coronavirus, segueixen augmentant però en les últimes hores se n'han comptabilitzat catorze. En total el número de morts des del març del 2020 puja fins a les 22.143 víctimes mortals.

 

Imatge principal: Boxes en el punt de vacunació del Camp Nou / FC Barcelona