El Cadis visita Montilivi per disputar l'eliminatòria de setzens de final de la Copa del Rei contra el Girona. El conjunt gadità va arribar ahir al matí a Catalunya amb un gest bonic a les xarxes socials. Concretament, des del compte oficial del club andaús es va fer una piulada en català afirmant que visiten Catalunya "per primera vegada aquesta temporada" i acabant amb un "Som-hi Cadiz!".

A més, al cap d'una estona, el compte oficial del Girona va respondre a la piulada en castellà i donant la benvinguda als andalusos.

De fet, no és la primera vegada que el Cadis piula en l'idioma oficial del territori que visita, ja que ha fet el mateix quan ha visitat Galícia i el País Basc, piulant en gallec i euskera només aterrar.

No és la primera vegada que piulen en català

A més, tampoc es tracta de la primera vegada que el Cadis té aquest gest amb el Girona, ja que va agrair en català el passadís que el Girona li va fer en el partit de la temporada passada per a felicitar-lo pel seu ascens.

El partit va finalitzar amb la victòria dels gironins, que els va servir per assegurar la seva plaça en el play-off, tot i que van acabar perdent la darrera eliminatòria contra l'Elx en el temps de descompte.

girona copa @gironafc

Els jugadors del Girona celebrant un gol en el partit de la primera eliminatòria de Copa contra el Lugo / Girona FC

El Girona afronta la Copa amb il·lusió

Tot i que la Lliga SmartBank és el principal objectiu, Francisco, entrenador dels gironins, reconeix que els fa molta il·lusió la possibilitat d'eliminar un rival de Primera com el Cadis, que aquesta temporada ha estat capaç de derrotar el Barça i el Reial Madrid a la Lliga.

El Girona recupera a la seva estrella Stuani, que entra a la convocatòria, però té les baixes de Luna, Juanpe i el jove Ramón Terrats. En la darrera eliminatòria de Copa van aconseguir eliminar al Lugo a la pròrroga (2-1) gràcies a dos gols agònics que van permetre remuntar el 0-1 que el Lugo va marcar al minut 103. El gol que va valer el pas a la següent ronda va ser de l'uruguaià Santi Bueno en el darrer minut de la pròrroga, quan tot semblava que l'eliminatòria es resoldria a la tanda de penals.

Imatge princpal: El Girona fent el passadís al Cadis la temporada passada / EFE