El Borussia Dortmund s'ha convertit aquest dimarts en el primer finalista de la Champions League, que es disputarà el dia 1 de juny a Wembley. El conjunt d'Edin Terzic ha augmentat la seva llegenda deixant fora de la màxima competició continental al totpoderós PSG d'Mbappé, que molt possiblement ha disputat el seu últim partit europeu amb l'equip francès. El conjunt de Luis Enrique, que havia de remuntar l'1-0 de l'anada, ha estat superior i ha generat més i millors ocasions, però ha estat incapaç de marcar un gol, especialment en una segona part en la qual ha rematat en 4 ocasions als pals.

El Dortmund, menys ofensiu de l'habitual, ha aguantat el setge francès i ha aprofitat una acció aïllada, un córner, per dinamitar l'eliminatòria, gràcies a un gol de Hummels. 11 anys després de la final que va perdre contra el Bayern de Munic a Wembley, el Dortmund tornarà a Londres, a la recerca de completar una llegenda que serà recordada durant molt de temps.

Kylian Mbappe PSG EFE
Kylian Mbappé ha acabat desesperat el PSG-Dortmund / Foto: EFE

El PSG, de més a menys

El PSG ha començat el partit molt intens, amb una pressió molt avançada, tancant el Borussia Dortmund en la seva àrea. Els de Luis Enrique han carregat els seus atacs per la banda dreta, amb un Achraf molt vertical. En el minut 3, una centrada del lateral l'ha rematat, molt forçat, Gonçalo Ramos, i poc després ho ha intentat Mbappé, amb una volea que ha aturat Kobel. En el minut 13, Gonçalo Ramos ha provat fortuna amb una mitja tornada que ha acabat amb la pilota sortint massa creuada.

A partir d'aquest moment, el partit ha canviat. El Borussia Dortmund ha fet una passada endavant, més precís amb la pilota, amb Jadon Sancho i Adeyemi més participatius. La primera ocasió dels alemanys ha estat per a Ryerson, que ha disparat el lateral de la xarxa (19'). La reacció del Dortmund ha dinamitat els plans del PSG, que només ha tingut una ocasió més en tota la primera meitat, un xut als núvols de Dembélé després d'una bona acció individual d'Mbappé. La millor oportunitat de la primera meitat, però, ha estat per al Dortmund, en un contraatac en el qual Adeyemi s'ha quedat sol, però el seu xut l'ha desviat Donnarumma amb una gran intervenció (35').

Gol Hummels Dortmund EFE
Moment en què Hummels marca el 0-1 contra el PSG / Foto: EFE

Hummels i els pals eliminen el PSG

El PSG ha sortit del descans a totes, amb un bon ritme. I tot just començar ha fregat l'1-0, però Zaire-Emery, a boca de canó, ha disparat al pal (47'). I quan més estava patint el Dortmund ha arribat el gol dels alemanys, en un córner executat al segon pal per Brandt que Hummels, tot sol, ha rematat al fons de les xarxes. El gol ha posat molt nerviós el PSG, que se n'ha anat cap a dalt, encara que atacant sense massa cap. En el minut 60, una gran jugada de Vitinha l'ha finalitzat molt malament Gonçalo Ramos, i només un minut després, Nuno Mendes ha disparat al pal, el 4t del PSG en l'eliminatòria.

A mesura que anaven passant els minuts, Luis Enrique ha anat incorporant jugadors ofensius, amb l'entrada de Barcola, Marco Asensio i Kang-In Lee, mentre que el Terzic ha fet tot el contrari, acumulant defenses, fins a formar un autèntic mur groc. El tram final, doncs, ha estat un atac i gol del PSG, incapaç de superar la nodrida defensa del Dortmund. Ho han intentat Mbappé, amb un xut que ha desviat Kobel i un altre que s'ha estavellat al travesser. Poc després ha estat el torn de Vitinha, que ha tornat a rematar a la fusta, la 6a parisenca a l'eliminatòria. Al final, victòria del Dortmund, que el dia 1 estarà a Wembley. Al-Khelaïfi haurà de seguir esperant.