El Bayer Leverkusen s'ha convertit en l'equip de moda per mèrits propis. Els increïbles resultats que ha obtingut en aquest 2023 no han passat desapercebuts, i les seves principals figures s'han colat a l'agenda dels conjunts més importants del continent. Perquè ara mateix són líders en solitari en la Bundesliga i en el seu grup de l'Europa League, després d'haver guanyat tots els seus partits, cedint només un empat en tot el curs davant el Bayern de Munic.

Xabi Alonso està realitzant un treball sensacional, i cal recordar que va prendre el control de l'equip quan ocupava posicions de descens. És lògic, per tant, que l'entrenador basc hagi sonat amb força per tornar al Reial Madrid, i convertir-se en el successor de Carlo Ancelotti. I, per descomptat, les seves grans estrelles també rebran ofertes per marxar a clubs més poderosos, com poden ser els casos d'Alejandro Grimaldo, Jeremie Frimpong, Florian Wirtz o Víctor Boniface.

Xabi Alonso entrenador Bayer Leverkusen / Foto: Europa Press
Xabi Alonso/ Foto: Europa Press

Tots estan en un moment de forma increïble, i en el BayArena són conscients que arribaran ofertes irrefusables per cada un d'ells. Serà una missió complicada poder retenir-los al vestidor, encara que lluitaran perquè no hi hagi una fuga d'estrelles, i almenys puguin continuar comptant amb el bloc principal. El somni d'aixecar un trofeu després de diverses dècades de sequera és més real que mai, i confien a mantenir aquest ritme.

Però hi ha entitats que amenacen l'estabilitat que ara mateix viuen els 'werkself'. Per exemple, el Newcastle United, que té intenció de passar a l'ofensiva per una peça que és indispensable en les alineacions, i que és un dels cracs amb més jerarquia, com és Jonathan Tah. Acumula una increïble experiència en l'elit, després d'irrompre sent molt jove encara, i als seus 27 anys, és tot un veterà i un dels capitans.

Jonathan Tah

S'ha convertit en el líder de la rereguarda, per davant dels seus companys Edmond Tapsoba, Piero Hincapié o Odilon Kossonou, i aquesta campanya ha disputat pràcticament tots els minuts possibles.

Mohammed Bin Salmán tempta Tah amb un salari increïble

El fet que finalitzi contracte el 2025 i encara no hagi arribat a un acord per renovar amb el Leverkusen ha provocat que Mohammed Bin Salmán s'interessi per la situació de l'ex de l'Hamburg i del Fortuna Düsseldorf, i el tempti amb un salari irrefusable en cas que es traslladi a la Premier League.

Per a Alonso, la marxa de Tah, que acumula la increïble xifra de quatre gols malgrat ser central, seria realment dolorosa.