L'Atlètic de Madrid ha conservat el lideratge de la Lliga pels pèls, assolint un escarit empat en la seva visita al Betis (1-1), un punt que li permet seguir en la primera posició, però ja amb un únic punt d'avantatge sobre el Reial Madrid i de dos respecte al Barça. La Lliga 20/21, doncs, queda més oberta que mai.

Betis Atlètic de Madrid EFE

Simeone, desesperat a la banda del Benito Villamarín / EFE

Tello rescata el Betis i atemoreix l'Atlético

I això que el conjunt matalasser, farcit de baixes, ha començat el partit molt fort, a la recerca de la porteria de Claudio Bravo sense contemplacions. I els del cholo Simeone han trobat el gol ràpid, al minut 5, en una acció en la qual Correa ha recuperat una pilota dins de l'àrea, per donar-li el 0-1 mastegat a Carrasco. I poc després ha estat a punt d'arribar el segon, en una rematada de cap de Saúl que Bravo ha desviat amb una gran intervenció (14').

Betis Atlètic de Madrid Europa Press

Trippier, celebrant amb Carrasco el gol del belga / EFE

Semblava que el partit seria un passeig per a l'Atlètic de Madrid, però ha estat llavors quan el Betis ha aconseguit l'empat, en la seva primera aproximació a l'àrea d'Oblak. Centre mesurat d'Álex Moreno al cor de l'àrea i Tello, amb una volea, supera el porter eslovè de l'Atlètic (20').

L'1-1 ha espantat l'Atlètic, que ha alentit el ritme del joc, la qual cosa ha fet que els seus atacs fossin més previsibles. Al minut 34, els visitants han pogut marcar el 2-1, en una de bona internada de Correa que ha finalitzat amb un centre que no ha trobat rematador, i en l'acció següent ha estat el torn del Betis, però Carrasco, providencial, ha evitat la rematada d'Emerson.

Joao Félix s'ha lesionat al partit contra el Betis / Europa Press

Oblak i Bravo eviten que es trenqui l'empat

La segona part s'ha iniciat amb molt males notícies per a l'Atlètic de Madrid, ja que vist com Joao Felix ha hagut de deixar el camp, lesionat. A diferència del primer temps, la necessitat de victòria dels 2 equips ha provocat que tant el Betis com l'Atlètic se n'hagin anat a buscar el segon gol, convertint el partit en un anada i tornada frenètic, amb ocasions per a ambdós equips.

Al minut 73, Ruibal ha finalitzat malament un excel·lent contraatac del Betis i, tot seguit, Oblak ha evitat el 2-1 amb una mà espectacular a xut de Lainez. I al descompte ha estat el torn de Claudio Bravo, que s'ha lluït davant de Correa, i per partida doble.

Després del Clàssic de dissabte, l'Atlètic de Madrid es manté en el lideratge, amb 67 punts, un més que el Reial Madrid i dos més que el Barça.

Imatge principal: els jugadors del Betis, celebrant el gol de Tello, davant de la desesperació d'Oblak / EFE