El Barça es recupera a la Women's Champions League després d'imposar-se al Benfica (2-6), però segueixen apareixent els dubtes a nivell defensiu i la falta de concentració intermitent. Golejada culer amb facilitat per seguir liderant el seu grup de la Champions femenina i confirmar el passi als quarts de final.

El Barça es recupera contra el Benfica

El Barça ha tornat a ser el Barça en alguns moments del partit després de la inesperada punxada contra el Bayern de Munic. Les blaugrana han tornat a afrontar la màxima competició europea amb esperit guanyador i amb el mateix equip que a Munic, exceptuant l'entrada de Clàudia Pina per Mariona Caldentey. I s'ha notat que des de l'inici es jugava per tornar a golejar a Europa.

Aitana Bonmati Benfica Barca femenino
Aitana Bonmatí queixant-se / Foto: FC Barcelona

Ja en el debut contra el Benfica al Johan Cruyff hi va haver rècord amb nou gols culers. A Portugal, però, tot i que pel futbol també ho anava a ser, les jugadores de Jonatan Giráldez s'han travat en els moments decisius i han fallat quan el duel estava decidit. Geyse, la més activa del Barça en un inici des de la punta d'atac, ha anat a mossegar, però el primer gol ha estat obra d'Irene Paredes al minut 7 després d'una centrada d'una omnipresent Aitana Bonmatí.

El Barça, superior sobre la gespa, ha tingut alguns moments de patiment, però quan ha volgut marcar, ha fet patir de valent el Benfica. Geyse, Pina, Ana Maria Crnogorcevic, Aitana, Patri Guijarro... i Mapi León han buscat el segon amb insistència. I entre la falta d'encert i les bones intervencions de la portera rival no s'ha aconseguit cap altra diana fins a l'última jugada de perill de la primera part, amb bon gol de Pina des de fora l'àrea. I les dades han estat clares: el Barça ha xutat en 15 ocasions i 7 han estat entre els tres pals, mentre que Sandra Paños no ha hagut d'aturar cap xut del Benfica. Victòria justa.

Claudia Pina Barca femenino
Clàudia Pina celebrant el seu gol contra el Benfica / Foto: FC Barcelona

Gols i relaxació del Barça

Però a la segona meitat sí que el Barça s'ha mostrat molt efectiu. Al minut 48, gol que ha semblat fàcil d'Aitana Bonmatí, que ha seguit el seu recital. Al 58, gol de Crnogorcevic, amb assistència d'Aitana. Les blaugrana, molt superiors i demostrant perquè són líders del seu grup. El Benfica, jugant a casa, no s'ha rendit i, encara que la remuntada era impossible, i més contra aquest Barça, Jéssica Silva ha aprofitat un moment de desconnexió culer per retallar distàncies al minut 62.

Amb el partit resolt, el Barça ha fet fins a quatre canvis de cop: han entrat Mariona, Marta Torrejón, Salma Paralluelo i Ingrid Engen. Tot buscant que passés el temps i que ningú prengués mal, les blaugrana han començat a jugar amb el marcador. Passant-se la pilota, sense arriscar i fent algun intent ofensiu. Però Fridolina Rolfö ha comès un penal molt innocent a falta de vint minuts per al final i la portera Sandro Paños ha solucionat el compromís culer amb una grandíssima aturada.

Amb un gol blaugrana més al tram final, obra d'Ana Seiça en pròpia porteria, i també del Benfica, obra de Cloé Lacasse, i un últim de Mariona per tot l'escaire, s'ha resolt el partit. Cal destacar que Sandra Paños ha aturat un altre penal a la darrera jugada del partit. El Barça ha confirmat una nova victòria a la Champions i manté el liderat del Grup D. El Bayern també ha golejat el Rosengard, però no pot superar les blaugrana. I la setmana vinent es decidirà qui acaba liderant a la fase de grups de la Women's Champions League. El Camp Nou espera.