El Barça femení s'ha estrenat amb una golejada incontestable contra el Benfica a la Women's Champions League (9-0), la més gran de la història blaugrana a la màxima competició europea. Estrena culer immillorable a la fase de grups de la Champions femenina en un Estadi Johan Cruyff que ha rebut amb aplaudiments la victòria blaugrana i la Pilota d'Or que ha presentat Alexia Putellas, la millor jugadora del món.

El Barça no té pietat del Benfica

El Barça ha tornat a la Champions amb molta força, sabent que en aquesta fase de grups és molts superior a les rivals, però havent de confirmar a través del futbol i de gols la seva condició de favorit per guanyar el trofeu. I tot i els canvis en l'alineació titular, ja sigui per lesió o pels dubtes generats en els últims dies, les blaugrana han estat molt i molt superiors.

Alexia Putellas Balón Oro Barça femenino / Foto: EFE
Alexia Putellas amb la Pilota d'Or / Foto: EFE

I és que les jugadores culers han atacat i han buscat l'avantatge des dels primers segons. I abans del primer minut, gol de Patri Guijarro —el seu primer de la temporada— en la que ha estat la primera jugada del partit. El Barça no ha tingut pietat. Però això no ha estat tot, ja que el Barça ha seguit amb el domini i amb les ocasions. Asisat Oshoala, Mariona Caldentey i Ana-Maria Crnogorčević han estat les següents en buscar la diana. I mica en mica anava apareixent Aitana Bonmatí, una de les grans protagonistes de l'exhibició culer.

Tot i alguns minuts en el qual el Benfica —en el seu cinquè any des de la seva creació i el segon a la Champions— ha volgut pressionar, la superioritat culer ha estat tan insultant que la portera Gemma Font no ha patit gens. Poca feina defensiva, per no dir cap, per a Mapi León i Irene Paredes. Les laterals Lucy Bronze i Nuria Rábano només miraven cap a dalt.

I després de les múltiples ocasions, segon gol del partit al minut 14, obra d'Aitana Bonmatí, que ja ha tornat a ser l'Aitana de sempre i mostrant que està plenament recuperada de la lesió. I després de més i més ocasions del Barça, per fi ha marcat una insistent Oshoala passada la mitja hora de joc, que ha fet un golàs des de fora l'àrea i per tot l'escaire després de ja donar dues assistències de gol.

Aitana Bonmatí Barça femenino / Foto: FC Barcelona
Aitana Bonmatí celebrant el seu gol / Foto: FC Barcelona

Més gols del Barça

Tot i la superioritat culer, amb un 72% de possessió, i de fer 12 xuts a la primera part, l'exhibició del Barça ha continuat a la segona meitat. Els 5.004 aficionats presents al Johan Cruyff han seguit gaudint de l'exhibició i els gols blaugrana.

Mariona ha fet el seu gol al minut 49. Crnogorčević ha fet el cinquè del Barça al minut 64. Després ha arribat un quàdruple canvi del Barça, donant sortida a Mapi, Rábano, Aitana i Crnogorčević, i donant entrada a Laia Codina, Fridolina Rolfö, Geyse Ferreira i Clàudia Pina. I just en la primera jugada després de la sortida de les noves jugadores culers, primer gol de Geyse.

Tot i el bon ritme de gols culers, ja amb sis gols, se li ha sortit l'espatlla de lloc a Codina, i l'entrenador Jonatan Giráldez ha hagut de donar entrada a Marta Torrejón per la lesió de la jove futbolista de Campllong. Però han continuat arribant gols. Al minut 77, el setè, obra de Pina. Al minut 84, el vuitè i segon particular d'Oshoala. I al minut 88, cop de cap de Geyse per fer el novè i definitiu gol culer. Sens dubte, el millor partit del Barça de la temporada.

Al Barça no se li ha resistit l'equip doble campió de Portugal i el Benfica que ha hagut de conformar-se amb gaudir de la històrica golejada culer. Les blaugrana han demostrat que, tot i les sonades baixes com la d'Alexia Putellas, novament són clares candidates al títol.