13 dies després de la il·lusionant victòria que va firmar el Barça femení al Camp Nou davant el Bayern de Múnic (3-0), ambdós equips s'han tornat a veure les cares en un duel que, per les blaugrana, havia de servir per segellar de manera matemàtica la seva classificació per als quarts de final de la Champions League femenina. No obstant això, aquesta vegada, l'escenari, igual de majestuós que el Camp Nou, i el desenllaç del partit han estat ben diferents. A un Allianz Arena il·luminat per un ambient d'etiqueta amb 24.00  espectadors, el matx entre bavareses i barcelonines ha tingut un únic sentit, el marcat per les locals. El pla de les d'Aexander Strauss ha acabat sent determinant i els gols de Buhl, Magull, en el primer temps, i Schuller, en el segon, han estat massa per a un Barça que, tot i el gol de Geyse Ferreira, mai ha estat a prop de remuntat el partit.

El contraatac alemany marca el rumb del partit

Emmarcat per l'ambient solemne presentava l'Allianz Arena, el duel ha arrencat amb un somriure personificat en la figura de Klara Bühl. La jove davantera alemanya no ha tardat ni cinc minuts en traduir la superioritat que estava mostrant el Bayern de Munic en l'alba del partit en avantatge tangible en el marcador  amb una diana que ha acabat al fons de la xarxa de la porteria defensada per Sandro Paños després de rebotar, de manera desafortunada, en el cos d'Irene Paredes. Amb el primer gol a la butxaca, les locals han aprofitat l'embranzida que els hi ha donat veure porteria tan aviat per continuar castigant un Barça que s'estava veient superat per la situació.

Així doncs, les futbolistes dirigides per Alexander Straus han continuat portant el rumb del partit i, minuts més tard, han tornat a regalar una nova alegria a la seva afició. Aquest cop, l'encarregada de fer aixecar dels seus seients als 24.000 aficionats bavaresos que estaven aplegats a les graderies de l'Allianz Arena ha estat Lina Magull. La migcampista del Bayern ha aprofitat una desatenció de la rereguarda culer per culminar una bona centrada enrere de Schuller i superar a la portera blaugrana amb un xut impecable.

Bayern Femenino Gol Alianz Arena
El Bayern de Munic femení celebrant el primer gol contra el Baça / Foto: EFE

D'aquesta manera, els dos gols bavaresos han propiciat un context ideal per a les de Munic. S'han aplegat prop de la seva porteria i han esterilitzat a un Barça que ha marxat al descans només podent acumular dues ocasions rellevants de perill. I totes dues han nascut de la mateixa manera: de la pilota aturada. La primera d'elles, ha estat un remat sense encert a la sortida d'un córner en posicions pròximes a l'àrea petita d'Irene Paredes; la segona, un xut a la mitja volta de Crnogorcevic, que ha obligat a Grohs a exhibir tots els seus reflexos amb una aturada estel·lar.

La reacció culer no és suficient

A la represa, el Barça ha saltat al terreny de joc amb un objectiu clar: capgirar la dinàmica que havia imperat durant els primers 45 minuts. Dit i fet, l'actitud de les futbolistes blaugrana ha estat totalment diferent. Esperonades per les dues substitucions que ha introduït Jonatan Giráldez al descans, Salma Paralluelo i Ingrid Engen han entrat al lloc de Mariona Caldentey i Keira Walsh, les culers s'han instal·lat en camp contrari i han començat a sumar ocasions de gol de forma regular. Un gran xut des de dintre de l'àrea d'Aitana Bonmatí i un centre enverinat de Fridolina Rölfo que ha acabat tocant en el travesser de la porteria alemanya, han estat els primers avisos d'un conjunt culer que ha iniciat el segon acte dominador.

Ara bé, la tasca que tenia al davant el Barça era molt difícil. Les de Jonatan Giráldez estaven massa bolcades contra la porteria bavaresa i els riscos de patir un altre contraatac eren evidents. I així ha estat, perquè quan el gol culer era a tocar, un contraatac de les locals ha agafat desprevinguda la defensa barcelonesa i ha acabat amb el tercer gol del partit reflectit en el marcador, obra de Schüller, amb un gran cop de cap. La tercera diana de les alemanyes semblava ser quasi definitiva, fins que la lluita de Geyse Ferreira ha pres protagonisme per rescatar l'estat anímic del Barça. La davantera brasilera ha estat la més llesta de la classe en robar una pilota que tenia controlada la portera rival per retallar distàncies sense oposició i fer creure un Barça que tenia 30 minuts per remuntar el matx.

Remate de cabeza Schuller gol Bayern Munich
El gol de Schuller en el segon temps / Foto: EFE

Però res més lluny de la realitat, l'èpica no ha acabat arribant. Tanmateix, aquesta diana de Geyse pot acabar sent decisiva en el desenllaç del grup D. I és que gràcies a aquest gol les barcelonines continuen liderant el grup D, empatades a punts amb el mateix Bayern de Munic que té perdut l'enfrontament directe contra les culers. D'aquesta manera, si el conjunt dirigit per Jonatan Giráldez suma els 3 punts contra el Benfica a domicili i el Rosengard al Camp Nou a la darrera jornada de la fase de grups, seran líders de grup.