La selecció de Bèlgica, entrenada pel català Roberto Martínez, es va convertir aquest dijous en el primer equip classificat per a l'Eurocopa de l'any 2020. El conjunt belga va derrotar de manera més que solvent a San Marino (9-0) amb dos gols de Romelu Lukaku, un en pròpia porteria de Brolli, i la resta de Nacer Chadli, Toby Alderweireld, Youri Tielemans, Christian Benteke, Yari Verschaeren i Timothy Castagne.

D'aquesta manera, l'equip de Roberto Martínez suma tots els punts possibles de la fase de classificació, amb només un gol en contra en set partits i abusant de tots els seus rivals. Ara l'objectiu del tècnic català és perpetuar una bona actuació a l'Eurocopa, i és que en els darrers anys els belgues sempre han fallat en moments decisius.

roberto martinez efeEFE

Bèlgica, amb 21 punts, només pot ser atrapada per Rússia, que haurà de rebre al seu gran rival pel liderat en un dels tres partits restants. Aquest dijous, els de Stanislav Cherchersov van deixar la seva classificació pràcticament segellada després de superar Escòcia per 4-0 amb un hat-trick de Artiom Dzyuba i un gol de Magomed Ozdoev. Els escocesos, en canvi, es van quedar sense opcions.

De Jong i Rakitic, titulars

Al grup E, la Croàcia d'Ivan Rakitic va derrotar Hongria per 3-0 gràcies als gols del madridista Luka Modric i Bruno Petkovic per partida doble. A la segona part, Ivan Perisic es va permetre el luxe de fallar un llançament de penal. Gràcies a la victòria, els balcànics segueixen líders del seu grup.

L'Holanda de Frenkie de Jong, per la seva banda, va patir per superar Irlanda del Nord a Rotterdam. Els britànics van fer saltar les alarmes quan quedaven 15 minuts pel final gràcies a Josh Magennis, però l'equip de Ronald Koeman va respondre a l'instant gràcies a dues dianes de Memphis Depay i una del migcampista blaugrana. Amb el triomf, els holandesos són líders momentanis del grup C empatats a punts amb Alemanya.