El Bayer Leverkusen de Xabi Alonso no es cansa de fer història. El que ja pot ser considerat com l'equip revelació a Europa ha sumat aquest diumenge una nova victòria crucial en la lluita per conquerir la seva primera Bundesliga de la història. Després de 90 minuts molt intensos, el líder alemany ha estat capaç de derrotar el Friburg com a visitant (2-3), estirant una jornada més la seva ratxa d'imbatibilitat i col·locant-se a 10 punts del Bayern de Munic quan falten només vuit jornades per al final de la lliga. Un escenari il·lusionant que ja activa el compte enrere per ser campions.

El Friburg se suma a llista de víctimes del Bayer Leverkusen

La 22a victòria del Bayer Leverkusen en aquesta temporada de la Bundesliga ha exigit la seva versió més seriosa. Després de classificar-se per als quarts de final de l'Europa League el passat dijous amb una remuntada èpica contra el Qarabag, els homes de Xabi Alonso visitaven Friburg desgastats. Però aquesta fatiga no ha afectat Florian Wirtz, que abans del primer minut de partit ha dibuixat l'enèsima jugada màgica per avançar els visitants en el marcador.

Florian Wirtz, disputando el pasado Leverkusen - Friburgo de Bundesliga / Foto: EFE
Florian Wirtz, en acció contra el Friburg / Foto: EFE

Una genialitat que ha rebut la rèplica de part de Ritsu Doan pocs minuts més tard. El jugador japonès ha trobat el gol de la igualada concloent una formidable paret amb Höler amb un xut que ha superat el porter Hradecky sense que pogués fer res. La diana del Friburg ha frenat l'embranzida del Leverkusen, però els líders estan en estat de gràcia i just abans del descans, quan més mal fa un gol, li ha caigut una pilota dintre de l'àrea a Hlozek que ha enviat al fons de la xarxa. Després del pas per vestidors, Schick ha confirmat la superioritat del Bayer i ha firmat un 1-3 que semblava decidir el duel. Tanmateix, en els minuts finals el Friburg s'ha reenganxat al partit a través d'un gol de Keitel que no ha estat suficient per evitar el triomf de l'equip de Xabi Alonso.

La temporada històrica del Bayer Leverkusen va més enllà de la Bundesliga

Amb aquests meritoris tres punts, el Bayer Leverkusen es col·loca amb 70 punts, 10 més que el Bayern de Munic. El conjunt dirigit per Thomas Tuchel, que ha dominat la lliga alemanya amb mà de ferro durant la darrera dècada, ha superat el cuer de la competició, amb un contundent 2-5 que ha tingut Musiala com a gran protagonista. Sembla que el vigent campió de la Bundesliga s'ha despertat recentment, coincidint amb el tram final de la Champions League, però això podria no ser suficient per revalidar el títol.

Xabi Alonso saluda a sus jugadores tras la victoria del Bayer Leverkusen en el campo del Friburgo / Foto: EFE
Xabi Alonso saluda els seus jugadors després de la victòria al camp del Friburg / Foto: EFE

De fet, ho té molt complicat, perquè només queden vuit jornades per al final de la lliga. I el conjunt de Xabi Alonso ja ha començat a fer càlculs per saber quan podria celebrar de forma matemàtica la seva primera enciamera. Però a més dels èxits que estan collint a la competició de la regularitat, l'equip de Leverkusen continua viu tant a la Copa com a l'Europa League. A la DFB Pokal ja és a les semifinals, instància en la qual s'enfrontarà al Fortuna Düsseldorf el pròxim tres d'abril; mentre que a la segona competició europea es mesurarà al West Ham. Acabi com acabi el curs, l'any del Leverkusen ja és memorable, ara faltarà que rematin la feina conquerint un, dos o tres títols. Confiança no els falta i el repte sembla que no els està quedant gran.