El Barça d'handbol s'ha proclamat aquest diumenge campió d'Europa en superar amb solvència l'Aalborg danès a la gran final disputada a Colònia (36-23).

L'equip blaugrana, a més, ha completat la temporada perfecta, ja que tanca el curs havent guanyat els 61 partits que ha disputat, un fet històric que serà molt complicat d'igualar.

Barca handbol EFE

Dika Mem, a punt de marcar un gol a la final del Barça contra l'Aalborg / EFE

I no només això, ja que casualment amb aquest títol, la 10a Champions de la secció, Xavi Pascual tanca la seva etapa al Barça amb 61 títols. Joan Laporta no s'ha perdut la fita històrica d'un equip que ja forma part de la llegenda.

Un parcial de 7-0 deixa fora de combat l'Aalborg

L'Aalborg ha començat fort, fins a aconseguir posar-se 2-5 després d'un gol de Sandell. El Barça, però, ha reaccionat amb virulència, amb un impressionant parcial de 7-0 que, a la llarga, acabaria sent una llosa insuperable per a l'Aalborg. Han estat minuts en què Luka Cindric, Dika Mem i Aleix Gómez han liderat un demolidor atac blaugrana.

I és que el Barça ha aconseguit mantenir la distància de +5 fins al descans, al que se n'ha anat amb un significatiu 16-11 que permetia ser molt optimista a l'equip de Pascual.

Barça Aalborg EFE

Els jugadors del Barça, celebrant la victòria / EFE

Festival del Barça en la segona part

Diuen que la millor defensa és un bon atac, per la qual cosa en la segona part, lluny de buscar mantenir les diferències, el Barça ha sortit a l'atac, a posar encara més distàncies al lluminós. I ho ha fet. N'guessan, Fábregas i Aleix Gómez han anat castigant la porteria de l'Aalborg, fins a convertir la segona part en una autèntica festa blaugrana.

Al final, el Barça s'ha imposat amb un contundent 36-23, un +13 impressionant que tanca una era inoblidable.

Imatge principal: els jugadors del Barça, aixecant la Champions League / FC Barcelona