Tot i que Göteborg s'hagi llevat amb núvols i fred, la ciutat ahir va viure una nit històrica que va radiar barcelonisme per totes bandes. No va ser ni és pel què s'ha vist en aquests últims dies als carrers de la ciutat sueca, però a l'Estadi Gamla Ullevi el Barça femení va golejar el Chelsea i va aixecar la primera Women's Champions League de la seva història.

L'inici d'un nou regnat a Europa

No és ni la ciutat del glamur ni una referent del futbol, però Göteborg sí és on el Barça ha protagonitzat grans exhibicions. L'última va ser la passada nit al vell estadi de la ciutat, modernitzat i glorificat per un Barça que comença a pensar en gran.

A Budapest no va ser possible, però aquesta vegada no volien deixar passar l'oportunitat de convertir-se en el millor equip d'Europa. El clima fred i plujós de Suècia no ha pogut evitar que el Barça brillés. I això és només l'inici d'un Barça que està cridat a regnar a Europa.

Chelsea Barça EFE

Les jugadores del Barça aixecant la Women's Champions League / EFE

La doble corona i... el triplet?

Aquest Barça ha fet història a Suècia i ja forma part del selecte grup que ha guanyat la Copa d'Europa. Però és aquest títol converteix el club blaugrana en l'únic que ha guanyat la competició amb l'equip femení i el masculí.

I aquesta celebració encara no s'ha acabat. A Göteborg ha aixecat la Champions, una setmana abans es va adjudicar la Lliga, i properament podria arribar el triplet. Les blaugrana estan a les semifinals de la Copa de la Reina i sense cap mena de dubte són les màximes favorites.

Un Barça històric, esplendorós i qui sap si irrepetible. Al Gamla Ullevi només s'ha vist un equip unit i fixat en un títol que encara no estava en les vitrines del club. Una exhibició futbolística que ha acabat amb justícia. El Barça és campió.

Chelsea Barça Europa Press

Les jugadores del Barça celebrant un dels gols contra el Chelsea / EuropaPress

Les futbolistes han arribat de matinada a Barcelona després d'una final increïble on han demostrat què és el futbol amb majúscules. I Göteborg poc després s'ha aixecat en un matí novament fred i plujós per tornar a la normalitat. Més que un desig, una il·lusió i una espina clavada ja és cosa del passat, i que el Barça és campió d'Europa ja és una realitat. A Göteborg comença l'era daurada del Barça femení.

 

Imatge principal: Les jugadores del Barça celebrant la Women's Champions League / FC Barcelona