Poques vegades el Barça ha hagut de patir tant i d'una manera tan sostinguda per arribar a una final de la Copa del Rei. I és que l'equip de Koeman no ha tingut ni una eliminatòria plàcida en tot el torneig del KO, havent d'arribar a pròrrogues i tirar d'èpica per aconseguir un bitllet per a la gran final del 17 d'abril de l'estadi de la Cartuja de Sevilla, en la qual s'enfrontarà a l'Athletic Club o al Llevant.

I és que el "miracle" de Piqué, amb un gol en l'última acció del partit que ha convertit una eliminació cantada en un moment de bogeria i d'esperança, i després que Ter Stegen aturés un penal davant del fins aquest dimecres infalible Ocampos, ha estat la certificació d'una competició marcada pel sofriment i pels moments d'èxtasi.

Llamp|Raig Vallecano Barça EFE

El Barça va haver de remuntar davant del Raig Vallecano / EFE

Sofriment contra el Cornellà i el Rayo Vallecano

I és que no s'ha d'oblidar que el Barça ja ho va passar malament per superar a la primera eliminatòria al Cornellà, que després de deixar fora del torneig l'Atlètic de Madrid va aconseguir estirar el partit contra el Barça fins a la pròrroga, i això que els blaugrana fins i tot van tenir un penal a favor al minut 82 que va fallar Dembélé. El francès, però, es va rescabalar a la pròrroga i Braithwaite va certificar la classificació.

I també va tocar patir a Vallecas, on un Barça molt imprecís a la rematada final va veure com el Rayo Vallecano s'avançava a la segona meitat amb un gol de Fran García en una acció aïllada. L'equip de Koeman, que va arribar a disparar 4 vegades als pals, va empatar poc després, gràcies a un gol de Messi, i a 10 minuts del final De Jong va certificar la remuntada.

Barça Granada EFE

El Barça va eliminar el Granada en un partit de bogeria / EFE

Del miracle de Granada al miracle davant del Sevilla

Després de dues eliminatòries de sofriment resoltes amb temps al davant, va arribar la bogeria contra el Granada, que al minut 87 guanyava per 2-0. A dues accions seguides, Griezmann i Jordi Alba van enviar el partit a la pròrroga, on el Granada va ser capaç de tornar a empatar l'eliminatòria amb un gol de penal (3-3). Finalment, De Jong i Jordi Alba van certificar la victòria i el passi a les semifinals.

Després del 2-0 del Sánchez Pizjuán i amb els precedents del Barça a la competició del KO, doncs, era obvi que l'equip de Koeman només arribaria a la gran final amb èpica i patiment. I així ha estat. Per alguna cosa està sent la copa de la fe.

Imatge principal: els jugadors del Barça, celebrant el passi a la gran final / EFE