El Barça ha liquidat el Rayo Vallecano amb el mínim esforç (1-2). Leo Messi i Frenkie de Jong han remuntat en els últims vint minuts un partit que s'havia complicat. I els blaugrana ja són equip de quarts de final de la Copa del Rei.

Ineficàcia desesperant

Ha tornat Messi, el Barça ha millorat, i Ronald Koeman l'ha acompanyat d'un equip bastant titular. Premis per a Riqui Puig, Trincao i Junior Firpo, també presents d'inici a l'Estadi de Vallecas, però premis desaprofitats. Tot i el rival ser un Segona Divisió, als blaugrana els ha tornat a costar.

Més desinhibits que en els partits de la setmana passada. Amb més espais i contra un equip més exposat i atrevit, que ha fet pressió alta, el Barça s'ha trobat més còmode. No ha ajudat el camp de patates que semblava la gespa de Vallecas després del pas del Filomena, però no era excusa.

Riqui Puig Rayo Vallecano Barça EFE

Riqui Puig durant una acció del partit contra el Rayo / EFE

El Barça ha dominat, però també ha deixat fer al Rayo. Els de Koeman han intentat sortir amb la pilota jugada des del darrere, però la forta pressió del conjunt madrileny els ha obligat a fer pilotades. I quan han arribat les ocasions de gol, ineficàcia total.

Messi de falta, De Jong al travesser, Messi una altra vegada des de molt lluny, Griezmann des de dins l'àrea per partida doble, i una doble ocasió de Trincao i Riqui Puig, amb un nou pal. Res de res. Desesperant. Mentrestant, Neto gaudia de tranquil·litat a l'àrea blaugrana.

Barça Griezmann EFE

Griezmann després de fallar una ocasió / EFE

Revolució golejadora

Però la segona part ha començat amb una marxa més. Inici amb un Barça plenament ofensiu i amb Messi enviant una nova pilota al pal després d'una falta. Tot i que el Barça semblava que tenia el gol a tocar, el Rayo ha reaccionat.

El Rayo al contracop, evidenciant que Junior Firpo estava descol·locat, i deixant retratat Lenglet. Passada de la mort d'Álvaro i gol de Fran García a plaer. Injust pel què s'havia vist sobre la gespa de Vallecas i castigant una de les poques errades defensives del Barça.

Tot apuntava que seria una nova nit negra per al Barça fins que han entrat al camp Dembélé, Pedri i Jordi Alba. Tomb radical de l'equip, amb tots els (actuals) titulars sobre la gespa, i empat de Messi al minut 69, un més tard de l'entrada dels canvis. El Barça, molt superior després dels moviments de Koeman, ha resolt l'eliminatòria a falta de deu minuts per al final. Messi a l'espai cap a Jordi Alba, i el lateral blaugrana serveix el gol mig fet a De Jong, que s'ha convertit en el gran golejador d'aquest Barça.

Rayo Vallecano Barça EFE

Els jugadors del Barça celebrant un gol / EFE

Messi hauria pogut fer el tercer en el temps de descompte, però s'ha agradat massa. Sort que el Barça no ha trobat a faltar aquest gol del '10'. Victòria blaugrana i presència confirmada en el sorteig dels quarts de final. Aquest és el títol que el Barça té més a l'abast.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant un gol contra el Rayo Vallecano / EFE