El Barça ha tremolat a Granada però ha estat un autèntic terratrèmol en els últims minuts del temps reglamentari i en la pròrroga. Remuntada blaugrana i bitllet per a les semifinals de la Copa del Rei (3-5).

Els titulars també tremolen

Amb Messi, Ter Stegen, De Jong, Griezmann, Busquets i el retorn de Sergi Roberto a la titularitat (que ha acabat lesionat), però les sensacions són les de sempre. Ronald Koeman ha apostat per l'equip més titular possible a la Copa. No volia sorpreses, però sí les ha tingut.

A Granada hi ha hagut nervis, imprecisions, i veient com als jugadors blaugrana els han tremolat les cames. Com si estiguessin afectats pels tremolors de la terra granadina. Si durant l'escalfament han pogut notar un petit terratrèmol, n'hi ha hagut diversos més durant el partit, però aquesta vegada futbolístics.

Frenkie de jong Busquets Barca Granada Copa EFE

Soldado caient davant de Busquets i De Jong / EFE

El Barça dominava, tenia ocasions i no era efectiu. I ja des dels primers minuts ha demostrat que estava imprecís. Passades a ningú, curses dels davanters que ningú entenia, i només Messi creant realment perill.

Festival d'Umtiti

Però si el Barça s'apropava al gol, en la segona clara ocasió del Granada, el partit ha canviat. Umtiti ha perdut la pilota dins l'àrea, quan es disposava a arrencar el contracop, i Kenedy ha rematat a plaer des de dins l'àrea petita.

Una sensació d'impotència que s'ha repetit constantment quan el central francès era exigit. I just a l'inici del segon temps, nova pilota perduda del Barça al mig del camp, passada a l'espai del Granada, Umtiti retratat, i gol de Soldado, que ha arribat tot sol davant de Ter Stegen.

Samuel Umtiti Soldado Barca Granada EFE

Umtiti perdent la cursa amb Soldado en el segon gol del Granada / EFE

I el Barça, totalment tocat, li ha costat molt aixecar el cap. No havia aparegut Griezmann, ni tampoc Trincao, tot i que ha enviat una pilota al travesser al minut 62. No hi ha hagut reacció amb l'entrada al camp de Dembélé i Braithwaite.

Esperit de remuntada

Però quan ha entrat Riqui Puig, el Barça s'ha abocat a l'atac. I amb ell també ha entrat l'esperit de remuntada. Xilena de Griezmann, travesser de Dembélé i, finalment, la tan esperada remuntada. Centrada de Messi, rematada de Griezmann i el porter del Granada marca en pròpia porteria al minut 90. Ja en el temps afegit, pal de Messi. I després ha arribat l'empat de Jordi Alba pràcticament en l'última jugada del temps reglamentari.

Jordi alba riqui puig barcelona granada copa EFE

Jordi Alba celebrant un gol amb Riqui Puig / EFE

A la pròrroga també hi han hagut més gols. Griezmann ha marcat al minut 100, però al 103 ha empatat Fede Vico gràcies a un penal de Dest que l'àrbitre s'ha inventat. I ja a la segona part de la pròrroga, De Jong ha fet el quart del Barça al minut 108 i Jordi Alba ha completat el seu doblet al 114.

El Barça ha hagut de remuntar perdent de dos gols, cosa que els culers no vivien a la Copa des de feia mig segle. I tot i patir de valent, els blaugrana han merescut la victòria i estaran presents en el sorteig de les semifinals.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant un gol contra el Granada / EFE