Estem en ratxa! Agafeu el paraigua, les botes d'aigua i l'impermeable que ens espera un dilluns passat per aigua a tot el país. Una situació de pluges que no només fa diana a Catalunya, sinó que quedarà estancada hores i hores. Els dies vinents seguirem parlant  d'aiguats, tempestes i calamarsades, preferentment a les tardes i al nord i est. En resum, una situació que anirà molt bé per començar a remuntar la sequera. Tots els detalls d'aquest episodi de pluges al següent vídeo

 

 

 

Dilluns passat per aigua

La previsió de dilluns és senzilla i complexa alhora. Senzilla perquè es pot resumir amb només cinc lletres: PLUJA. Complexa precisar els registres màxims de precipitació. Tot fa indicar, que plourà arreu de Catalunya en qualsevol moment del dia. Pluja continuada i extensa! La precipitació més abundant es registrà a la Serralada Transversal i altres punts de muntanya de l'est del país on el vent de llevant a cotes mitjanes provocarà pluja orogràfica i efectiva. La precipitació més intensa l'esperem a punts del litoral i prelitoral central i sud, sobretot durant la segona meitat del dia quan es podrien registrar alguns aiguats. En general, registres de 20 a 50 mm, tot i que en els punts esmentats se superaran aquestes quantitats amb màxims entre els 60 i 80 mm. Pel que fa a la cota de neu oscil·larà entre els 1.800 metres i els 2.200 metres.

Cada dia un bon raig 

La resta de la setmana la precipitació continuarà amb aiguats, tempestes i calamarsades cada dia, sobretot a les tardes i al nord i est; amb una temperatura fresca que seguirà a ratlla, per sota de la mitjana tota la setmana.

Cap al cap de setmana la situació podria tranquil·litzar-se una mica, si és així tocarà fer balanç d'una setmana molt plujosa, amb els rius baixant amb alegria i els boscos verds com feia temps que no teníem.