Aquest Barça sí es mereix un títol. Remuntada èpica contra el Sevilla, d'aquelles que ja ens ha acostumat l'equip aquesta temporada a la Copa del Rei (3-0). Ousmane Dembélé ha generat esperança, Gerard Piqué ha fet embogir i Martin Braithwaite ha sentenciat. El Barça jugarà la final.

Amb ganes de remuntar

Si una cosa funciona, per què canviar-la? Això mateix ha pensat Ronald Koeman en aquesta nit de Copa buscant una remuntada tan il·lusionant com difícil. Mateixa formació, amb un 3-5-2 com a esquema, i mateix onze titular que en la victòria del dissabte passat a Sevilla. Un equip que va sorprendre el rival però que també va mostrar-se amb ànims renovats.

Si institucionalment el club està com està, sembla que l'equip ha canviat la dinàmica i és totalment oposat en una setmana clau. L'objectiu era intentar remuntar un 2-0 en contra a les semifinals de Copa per seguir aspirant al títol que està més a l'abast. I aquell esperit mostrat fins ara en cada ronda copera, s'ha repetit en el primer matx de Copa al Camp Nou.

Dembélé Koundé Barça Sevilla EFE

Dembélé i Koundé durant el partit / EFE

Córrer, pressionar i jugar amb intel·ligència. La fórmula del Barça ha començat funcionant. Al Sevilla no li ha servit la pressió alta. Amb Messi esperant el seu moment, els blaugrana han carburat des de l'inici. Molta profunditat, molt ritme i creant perill constantment.

Dembélé ha estat el primer en provar, després Busquets, i el primer gol ha arribat al minut 13. Reconvertit en davanter amb espais, Dembélé se sent confiat, però és que també ho està sense espais. Dins l'àrea fent una mitja volta, mantenint la possessió, per acabar inventant-se un xut amb la cama dreta des de la frontal a l'escaire de Vaclík.

Gol celebracion Dembele Jordi Alba Barca Sevilla EFE

Jordi Alba i Dembélé celebrant el primer gol / EFE

I amb el marcador a favor, el Sevilla ha intentat fer un pas endavant. Però res a fer contra un Barça amb l'esperit de remuntada. Exhibició de Messi, omnipresent per tot el camp, també de Pedri, que sort que s'ha recuperat, i de jugadors com Mingueza o Jordi Alba. En aquesta nit freda al Camp Nou semblava funcionar tot l'equip. Piqué, líder al costat de Lenglet; Busquets i De Jong, els amos del mig del camp; i Dest cada vegada més a gust.

Cada vegada que el '10' tocava la pilota, el Sevilla es replegava. Un perill constant. I amb el plus de Messi i un Barça arriscant perquè havia de remuntar, han deixat una de les millors primeres parts de la temporada.

Bogeria de Piqué

Però tot i que el segon temps ha començat amb un ritme més baix, amb imprecisions i menys electricitat, no ha faltat emoció. Julen Lopetegui ha buscat remoure el partit amb canvis, i Koeman ha respost. Griezmann ha donat un punt més de pólvora a un Barça que necessitava una sacsejada.

Griezmann, però, ha arrencat fred, descentrat i sense saber prendre bones decisions. Però el Barça ha seguit atacant i gairebé troba el segon gol al minut 67, però Jordi Alba s'ha topat amb el travesser després d'una gran volea.

Messi Jordan Barca Sevilla EFE

Messi lluitant per una pilota / EFE

I quan el Barça ha recuperat l'esperit de remuntada, l'àrbitre s'ha inventat un penal d'un Mingueza impecable fins aleshores. Però Ocampos, que feia poc que havia entrat al camp, s'ha trobat amb la millor versió de Ter Stegen, que també volia ser protagonista i ha aturat el penal.

Un quart d'hora per endavant, encara amb opcions de remuntada blaugrana, i Koeman ha fet entrar Ilaix Moriba i Junior Firpo. I poc després, a la desesperada, Braithwaite i Trincao. Segona groga a Fernando, del Sevilla, i expulsat en el temps afegit. I aquesta vegada ha tornat a aparèixer el miracle de Copa. Piqué, en pràcticament l'última jugada del partit, ha fet el gol que forçava la pròrroga.

Piqué gol Barça Sevilla Copa EFE

El moment després del gol de Piqué / EFE

Sentència de Braithwaite

I amb un futbolista més el Barça ha estat superior durant els trenta minuts extra. Braithwaite ha fet el tercer gol, el que certificava la remuntada tot just a l'iniciar-se la pròrroga. Un Barça superior, amb un futbolista més, però que ha hagut de posar-se seriós.

Lenglet ha fet unes mans dins l'àrea, però de rebot. Per tant, no penal ben assenyalat. I com és habitual en aquests partits, més patiment. Piqué s'ha fet mal però ha pogut acabar el partit. I tot i els contratemps, el Barça jugarà la final.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant el gol de Piqué / EFE