Set anys després, el Barça de bàsquet tornarà a disputar una Final Four de l'Eurolliga. I el conjunt blaugrana ha aconseguit la classificació per la porta gran, atropellant per 79-53 a un Zenit que en cap moment no s'ha trobat còmode a la pista, incapaç de superar la intensíssima defensa que ha imposat el Barça des del començament, a la qual cosa ha afegit un gran encert en el tir. Res a veure amb els dos partits de Rússia.

Barça bàsquet Zenit EFE

Saras Jasekevicius, protestant una decisió arbitral / EFE

El Barça, molt superior a la primera part

El partit ha començat molt igualat, amb cops d'ambdós equips i amb Calathes responent amb molta personalitat l'intent de lideratge de Pangos. Tot ha canviat en el minut 5, després d'un temps mort, i amb 11-9 al marcador. El Barça ha intensificat moltíssim la seva defensa i ha començat a posar en moltes dificultats al Zenit, mentre que Brandon Davies s'ha erigit en el far ofensiu, per tancar el primer quart amb un contundent 23-14.

I en el segon quart s'ha mantingut el guió, en aquesta ocasió amb l'aparició de Bolmaro, centrat a dificultar les conduccions de Pangos i aportant en atac. Hi han contribuït Kuric, amb un triple, i Pau Gasol, amb un 2 +1, per catapultar el Barça a un imponent +16. En els últims minuts, el Zenit ha intensificat el seu joc, però se n'ha anat als vestidors amb un rotund 43-30.

El Barça escombra el Zenit amb una exhibició

Amb una distància tan àmplia, al Zenit no li quedava més remei que sortir a totes després del descans, i així ha estat. El Barça, però, no s'ha deixat intimidar, i amb un Calathes esplèndid en la direcció i en el tir i un Gasol imponent en defensa han mantingut a ratlla al conjunt rus. I ha estat en aquest moment en el qual s'ha trencat definitivament el partit amb un parcial de 14-6, rematat amb dos triples, de Calathes i de Kuric, que ha situat el 57-34 al marcador. El Barça, de fet, només ha encaixat 9 punts del Zenit en el tercer quart, el resum perfecte de la intensitat defensiva blaugrana.

Malgrat tenir un peu i mig a la Final Four, el Barça no ha baixat el ritme en l'últim quart del partit, conscient que qualsevol desconnexió podria ser perillosa. I és que els blaugrana també han guanyat l'últim parcial, per 22-14, per tancar el passi a la final amb un esplèndid 79-53.

El rival del Barça serà l'Armani Milan, que ha derrotat el Bayern de Munic per 92-89.

Higgins, en una acció del partit / EFE

El Reial Madrid cau eliminat i es queda sense Final Four

Per la seva part, el Reial Madrid ha perdut el cinquè partit del playoff de l'Eurolliga contra l'Anadolu Efes i ha quedat eliminat del màxim torneig europeu de bàsquet. L'Efes es classifica per a la Final Four de Colònia després d'imposar-se en els últims segons als blancs per 88-83.

El Madrid no ho tenia gens fàcil en aquesta eliminatòria. No està sent la seva millor temporada, però sempre cal tenir en compte el seu paper. Els madridistes debien remuntar un 2-0, una fita que no s'ha vist mai a l'Eurolliga, i finalment no ho han pogut certificar. L'accés a la Final Four hauria suposat la seva quarta presència consecutiva.

Imatge principal: Pau Gasol, lluitant una pilota en el Barça-Zenit d'aquest dimarts / EFE