El Barça va guanyar aquest dijous contra el Panathinaikos (97-89) a Eurolliga i va sorprendre veure els jugadors blaugrana amb paraules a l'esquena que no eren el seu nom. Pierre Oriola, Àlex Abrines i Sergi Martínez van lluir la paraula llibertat i aquesta és la raó.

L'Eurolliga, seguint el moviment de l'NBA, va proposar que els equips portessin missatges a les seves samarretes per denunciar el racisme que hi ha al món. Recordem que l'NBA va promoure el moviment Black Lives Matter després de l'assassinat a George Floyd i ara la màxima competició europea ha dit la seva.

Pierre Oriola Llibertat Barca basquet @FCBbasket

Oriola amb el '18' a l'esquena amb la paraula llibertat / FC Barcelona

Després de complir-se un any de la sentència als presos polítics, hi ha hagut reivindicacions a Catalunya i protestes, però no té res a veure amb el missatge de llibertat que van lluir aquest dijous Oriola, Abrines i Martínez. "No té cap connotació política, ho van fer pel racisme", asseguren fonts del Barça a ElNacional.cat. També ho van escriure en català perquè és la seva llengua. No hi ha segones lectures, confirmen fonts del club blaugrana.