Aquest nou Barça juga al ritme de Robert Lewandowski. El davanter polonès, amb un hat-trick, ha deixat el Viktoria Pilsen sense cap opció en el debut a la Champions League (5-1). Primera victòria europea de la temporada i lideratge del Grup C després de la golejada culer sense oposició al Camp Nou.

Una nit de Champions amb molts gols

Xavi Hernández ja va avisar que hi hauria rotacions, però els canvis han estat els justos. Com a grans novetats han aparegut Ansu Fati, Franck Kessié, Frenkie de Jong, Andreas Christensen i Jordi Alba. I s'ha notat que tothom tenia ganes de demostrar que vol seguir jugant. Inici dominador blaugrana davant d'un Viktoria Pilsen que ha sortit a l'expectativa.

Ousmane Dembélé, un dels més actius durant l'inici i gran part del partit, ha estat el responsable de guiar un Barça creixent en confiança en atac. Robert Lewandowski, novament en punta, ha estat una amenaça constant. Però qui ha fet el primer gol ha estat Kessié al minut 13 a la sortida d'un córner i després d'una rematada prèvia de Koundé.

Franck Kessie celebra gol Barça Viktoria Pilsen / Foto: EFE
Franck Kessié celebrant el seu gol contra el Viktoria Pilsen / Foto: EFE

Un resultat esperat, però aconseguint el gol en jugada a pilota aturada, el que previsiblement li anava pitjor a un Barça bastant inferior al campió txec a nivell físic. Però la sensació era que aquesta nit d'estrena europea i amb un Camp Nou amb 77.411 espectadors era de golejada. Mica en mica s'han anat apuntant a la festa Pedri González, Ansu Fati, Jordi Alba i un molt actiu Sergi Roberto.

Però quan Frenkie de Jong semblava controlar més la zona de migcentre i defensivament tant Koundé com Christensen semblaven més productius, ha arribat el gran espant. L'àrbitre xiula un penal sobre Jhon Mosquera i targeta vermella per al defensa danès del Barça. Però el VAR ha intervingut i després de veure repetida l'acció a la pantalla, amb un clar cop de colze del davanter colombià del Pilsen sobre Christensen, hi ha hagut, sortosament per als culers, una rectificació.

Aleshores s'han abaixat les revolucions d'un duel que havia estat elèctric per part blaugrana, fins que Lewandowski, fent-ho molt fàcil, ha fet el segon gol culer al minut 34 amb un xut fort i precís des del límit frontal de l'àrea del Vikotoria Pilsen. I abans del descans, amb un Barça més relaxat, els txecs han retallat distàncies amb un gol de Jan Sýkora. No suficient en una primera part que ha acabat amb un altre gol culer, novament de Lewandowski, en el temps de descompte.

Robert Lewandowski celebra gol Viktoria Pilsen Barça Champions / Foto: EFE
Robert Lewandowski celebrant un dels seus gols contra el Viktoria Pilsen / Foto: EFE

Es completa la festa del Barça

I durant el descans hi ha hagut canvi de capità perquè Sergi Roberto ha deixat el camp perquè Gerard Piqué debutés aquesta temporada en partit oficial. El partit, però, s'ha adormit i encara que el Barça ha estat més insistent, el ritme ha abaixat considerablement. La insistència i el xou de Dembélé ha estat el més destacat fins que ha arribat un nou canvi a falta de poc menys de mitja hora per al final: Ferran Torres entra per Ansu Fati.

En aquest moment, amb cames fresques sobre la gespa, el Barça ha posat una marxa més per sentenciar el partit. Lewandowski ha fet el seu tercer gol al minut 67 i Ferran Torres, després d'una deliciosa assistència de Dembélé, ha completat la maneta amb un revers i volea des de dins l'àrea al minut 71. Pablo Gavi, Memphis Depay i el debutant Pablo Torre, ja amb el partit resolt, també han entrat al camp. Avui, poca feina per a Marc-André ter Stegen.

Ferran Torres Robert Lewandowski Barça Viktoria Pilsen Champions / Foto: EFE
Ferran Torres celebrant el seu gol contra el Viktoria Pilsen / Foto: EFE

El Barça tenia la responsabilitat i l'obligació de guanyar contra la ventafocs del grup, i s'ha aconseguit l'objectiu. Golejada inapel·lable contra el Viktoria Pilsen i lideratge del Grup C de la Champions League. El Bayern de Munic s'ha imposat per 0-2 a l'Inter de Milà.