Torna el millor Barça d'entre els dubtes gràcies a les meravelles del jove Ansu Fati i d'una golejada que agreuja la crisi del València (5-2). El Camp Nou ha tornat a veure la millor versió del seu equip, dominador i controlador, amb gols revitalitzants i que han fet oblidar vells fantasmes.

Sense Messi però amb Fati

Després de desconnectar amb l'aturada de seleccions tocava tornar a la feina i intentar repetir victòria a casa, on ja van aconseguir guanyar fa unes setmanes contra el Betis. Encara sense Messi, però aquesta nit ningú l'ha trobat a faltar. Es parla molt de Neymar i de fitxatges multimilionaris que marquen les diferències, però el Barça faria bé de mirar més a la Masia.

Una nit amb Luis Suárez començant a la banqueta, recentment recuperat d'una lesió, i amb els galons per a Griezmann a l'atac culer. Ernesto Valverde, amb efectius comptats a la zona ofensiva, també amb Dembélé lesionat, ha hagut d'acompanyar el francès dels 120 milions amb Ansu Fati i Carles Pérez, dos de la casa. Un equip que s'ha completat amb l'esperat duet al mig del camp Arthur-De Jong. I el Barça, ho ha notat.

Ansu Fati De Jong Jordi Alba Barca Valencia EFE

Però tota la màgia ha estat gràcies al diamant que s'ha tret de la màniga Valverde en aquestes últimes setmanes: Ansu Fati. 16 anys i ja és capaç de fer aixecar el Camp Nou i de distreure els culers de l'amarga absència de Messi. Es va perdre a San Mamés contra l'Athletic en la primera jornada i es va empatar al camp de l'Osasuna fa dues setmanes. I Ansu, amb ganes de demostrar les seves capacitats al món, ha fet més meravelles.

Ha estat al minut 2 quan, situant-se com a davanter centre, ha aprofitat una bona assistència de De Jong per afusellar Cillessen, que ja començava a percebre que el seu retorn al Camp Nou no seria tan feliç com ho era abans. I aquests mateixos dos protagonistes blaugrana s'han canviat els papers al minut 7 perquè Fati assistís De Jong i l'holandès fes el segon gol del Barça.

En només set minuts ja s'ha vist que el futur passa per aquests dos futbolistes, però que també s'ha de ser atrevit i confiar en jugadors com Fati. Cada vegada que la pilota passava pels seus peus, el partit s'accelerava i el València patia. Fati s'ha atrevit a fer un barret dins l'àrea rival per gairebé fer mig gol. El Camp Nou l'ha ovacionat reiteradament i fins i tot ha corejat el seu nom.

ansu fati barça camp nou efe

Monopoli culer i golejador

El Barça ha dominat a plaer gràcies a un mig del camp d'aquells que agraden i ha recordat als temps de Xavi i Iniesta. Però també se sap que quan algú es despista passen coses. I el València, que al final de la temporada passada ja va sorprendre el Barça a la final de Copa, ha sabut ressorgir i esperançar-se amb un gol de Gameiro abans de la mitja hora de joc. El VAR ha estat efectiu en aquesta ocasió.

Però el monopoli de possessió del Barça ha estat descomunal. Ni el gol del València ha fet trontollar el pla que estava fent el Barça a la perfecció. Ja en el segon temps, amb el marcador encara obert, han arribat més gols. Piqué ha aprofitat un regal de Cillessen després d'un xut de Griezmann, i posteriorment ha estat Luis Suárez, que en una de les primeres ocasions que ha tingut després d'entrar en el lloc de Fati, ha clavat un golàs tan ajustat que ha tocat el pal. I no ha estat l'únic perquè a les acaballes ha certificat el doblet. L'uruguaià n'ha tingut prou amb mitja hora per marcar més diferències.

Luis Suarez Barca Valencia EFE

Amb el partit resolt i sense res més a fer, Valverde s'ha pres la llicència de regalar-li una altra ovació com la de Fati a De Jong i a Arthur. Han entrat al camp Rakitic i Arturo Vidal, el Barça ha perdut control, però la victòria ja estava al sac.

El València, immers en una crisi institucional que ha acabat aquesta setmana amb l'entrenador Marcelino al carrer, no ha millorat al Camp Nou. Albert Celades, exfutbolista del Barça, s'estrenava a la banqueta xe, però no ha tingut una bona nit tot i que Maxi Gómez maquillés el marcador en l'última jugada del partit.

Segon partit oficial de la temporada a casa i segona golejada amb molt bones sensacions, cosa que no passa a fora. Set punts i a només un del Reial Madrid i a dos de l'Atlètic. La propera prova serà dimarts vinent amb mentalitat Champions al Signal Iduna Park, l'estadi del Borussia de Dortmund.